Pohjois-Karjala

Pohjois-Karjalan Kirkkomusiikkipiiri

Pj. Liisa Kettunen (liisa.kettunen(at)evl.fi, 050 496 2593)

 

Pohjois-Karjalan Kirkkomusiikkipiiriin kuuluu tällä hetkellä 15 aikuiskuoroa, joista 9 on piirin jäsenkuoroja ja 6 seurakuntajäseniä. Innokkaita musiikin harrastajia löytyy siis sekä piirimme aikuisista että erilaisten lapsi- ja nuorisoryhmien jäsenistä. Kuorot ja musiikkiryhmät kokoontuvat säännöllisesti harjoituksiin sekä osallistuvat jumalanpalveluksiin, mikä kertoo voimakkaasta sitoutumisesta kirkon vapaaehtoistyöhön. Kaikille kuoroille yhteisten kuorokurssien avulla tuetaan kuorojen musiikkityötä ajankohtaan sopivan ohjelmiston harjoittamisella ja äänenkäytön opastuksella. Kuorokursseilla on myös tärkeä merkitys yhteishengen luomisessa ja sosiaalisten kontaktien ylläpitämisessä.

Viimeksi kuluneen vuoden aikana Pohjois-Karjalan Kirkkomusiikkipiirin kuorolaiset kokoontuivat puheenjohtajamme Lahja Haapasalon organisoimana Kiihtelysvaaran kirkon uudelleen rakentamista tukevaan konserttiin, jossa konsertoinnin ohella varoja kohteeseen kerättiin myös kuorolaisten järjestämien arpajaisten avulla. Osa kuoroista osallistui konsertin sijaan raha-lahjoituksella. Näin yhteisvoimin kerätyt varat ohjattiin Kiihtelysvaaran kirkon rakennusrahastoon. Pohjois-Karjalalan kirkkomusiikki-rintamalta mainittakoon myös v. 2020 helmikuussa Joensuun Pielisensuun kirkossa pidetty lapsikuorotapahtuma.

Pohjois-Karjalan kirkkomusiikkipiirin alue on laaja, eteläosista pohjoisimpiin osiin on yli 250 kilometriä, tämän vuoksi kuorokursseja on pidetty vaihtelevasti eri puolilla maakuntaa. Seuraavan kerran piirimme jäsenet kokoontuvat tulevana syksynä Enon Joukiisenrantaan yhteisten asioiden hoitamisen merkeissä. Maakuntalaulumme (Karjalaisten laulu) mukaisesti toivomme piiriimme laulun runsautta, sekä toimintaamme mukaan uusia sukupolvia!

Sari Pitkänen, sihteeri

Shopping Cart