Häme-Uusimaa

Häme-Uusimaan Kirkkomusiikkipiiri

Pj. Heljä Linna (helja.linna(at)evl.fi, 044 765 6968)
Siht. Marja-Liisa Rainio (mlrainio(at)saunalahti.fi, 03 633 2850)

Piiriin kuuluu 29 aikuisten kuoroa Espoon, Helsingin ja Tampereen hiippakuntien alueelta. Laulajia pienimmässä on 8 ja suurimmassa lähes 40.  Erityinen ilon aihe on laulavien lasten ja nuorten määrä: 20 lasten ja 6 nuorten kuoroa tai lauluryhmää.

Jäsenistön toiminnan tueksi järjestetään vuosittain kahtena lauantaina päivän mittainen kuorotoiminnan virikekurssi, ensimmäinen maaliskuussa ja toinen marraskuussa. Kursseilla opitaan äänenhuoltoa ja harjoitellaan lauluja piirin laulujuhlia varten. Lisäksi järjestetään ääniklinikka- ja muuta toivottua ohjausta kurssien yhteydessä. Osallistujia on ollut 100–150. Kouluttajina toimivat piirin kanttorit sekä ulkopuolinen musiikin ja äänenhuollon taitaja.

Kuorojen puheenjohtajien, sihteerien ja rahaston- / taloudenhoitajien kokoontumisia järjestetään kurssien yhteydessä tai erillisenä tilaisuutena.

Asioista tiedotetaan jäsentiedottein, joihin liitetään mm. tapahtumakalenteri piirin alueella järjestettävistä kirkkomusiikkitilaisuuksista. Ne lähetetään myös sähköpostina kaikille kuoroille ja kanttoreille. Useat kuorot lähettävät tiedot eteenpäin sähköpostia käyttäville laulajilleen.

Piirin toiminnan hyväksi on kurssien yhteydessä järjestetty arpajaisia. Jokainen osallistuva  kuoro tuo yhden voiton. Arpojen ostaminen sujuu mukavasti ”itsepalveluna”, kassaan kertyy tavallisesti ylimääräisiäkin senttejä. Onpa joku halunnut ostaa arvan vielä arpomisen jälkeenkin, kun oli varannut rahan eikä ennättänytkään kirjoittaa arpalappusta.

Piiri kannustaa varsinkin toisiaan lähellä toimivia kuoroja lisäämään yhteistyötä esimerkiksi konsertteja, koulutusta ja retkiä järjestettäessä.

Toiminnan tarkoitus on herättää ja ylläpitää kiinnostusta kirkkomusiikkiin. Erinomainen tilaisuus herättää kiinnostusta on lähteä ”pois kirkosta” ja mennä nimenomaan seurakunnan kuorona mukaan paikkakunnan erilaisiin toritapahtumiin, kauppakeskuksiin, joulukadun avajaisiin ja myyjäisiin esittämään iloisesti omia laulujaan. Muutamat kuorot ovat saaneet näin lisää laulajia joukkoonsa.

Marja-Liisa Rainio,  sihteeri

 

Shopping Cart