Jäsenpalvelut

Mitä Suomen Kirkkomusiikkiliitto tarjoaa jäsenilleen?

Levitämme tietoa hengellisen musiikin ilmiöistä ja käytännöistä. Liiton tavoitteena on ylläpitää ja lisätä kiinnostusta kirkkomusiikkiin koko suomalaisessa yhteiskunnassa. Toiminnassa ja viestinnässä keskitytään erityisesti kulloinkin niihin kirkkomusiikin ilmiöihin, joissa tukea eniten tarvitaan.

Suomen Kirkkomusiikkiliitto julkaisee maamme vanhinta musiikkilehteä Kirkkomusiikkia.

Yhteiskustannus julkaisee tasokasta hengellistä musiikkia. Nuottihinnoista myönnetään alennusta jäsenjärjestöille. Nuottikustannustoiminnassa suuntaa antaa kesällä 2016 toteutetun ohjelmistotoivekyselyn vastaukset. Välitämme myös ansio- ja virsimerkkejä, mitaleja ja lahjatuotteita.

Koulutusta laulajille ja soittajille sekä musiikkikokoonpanojen taiteellisille johtajille. Osa koulutuksista on avoimia vain jäsenillemme, toisiin jäsenemme pääsevät muita edullisemmin.

Kirkkomusiikkiliitto toteuttaa valtakunnallisia koulutuskiertueita vuodesta 2018 alkaen kentän toiveiden mukaisista ajankohtaisista aiheista. Ensimmäinen koulutuskiertue syksystä 2018 alkaen antaa apuja viestintäasioihin. Koulutussisältö on jäsenille maksuton.   

Ohjaamme koulutustukea jäsenseurakunnille ja järjestöille esimerkiksi vierailevien kouluttajien palkkaamiseen tai useamman jäsenjärjestön yhteisharjoitusten tai -produktioiden toteuttamiseen. Tämä antaa jäsenjärjestöille mahdollisuuden edelleen kehittymiseen ja uusiin kohtaamisiin. Lue lisää täältä.  

Olemme mukana järjestämässä paikallisia ja valtakunnallisia tapahtumia . Suurin tapahtuma on Kirkon musiikkijuhlat, jotka järjestettiin edellisen kerran Helsingissä vuonna 2017. Tapahtumakalenterista löytyy myös muun muassa lapsi- ja nuorisokuorotapahtumat sekä kirkkomusiikkiseminaarit.

Kannustamme ihmisiä mukaan kirkkomusiikkitoimintaan. Vuosittain järjestettävä valtakunnallinen kirkkomusiikin päivä vie musiikin keskelle arkea. Päivän tapahtumilla rohkaistaan uusia ihmisiä tulemaan mukaan kirkkomusiikkitoimintaan.

Tuemme jäsenkuntaa esimerkiksi viestintään, ohjelmistovinkkeihin, tapahtumajärjestämiseen ja yhdistys-käytäntöihin liittyvissä asioissa. Paikallisten piirien toimintaa tuetaan myös rahallisin tuin.

Kaikilla jäsenillämme on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaista kirkkomusiikkitoimintaa Suomessa tuetaan. Liiton toimintaa ohjaa jäsenistön valitsema hallitus.

Tehdään yhdessä konkreettisia tekoja kirkkomusiikin hyväksi. Annetaan yhteiskunnallisessa keskustelussa kirkkomusiikille kuuluva painoarvo.

Messias Senaatintori