Satakunta

Satakunnan kirkkomusiikkipiiri

Pj. Elina Yrjölä (elina.yrjola(at)gmail.com, 044 363 7037)
Siht. Annika Aaltonen (041 310 7802)

satakunnankirkkomusiikkipiiri.com

Piirin tarkoituksena on herättää ja ylläpitää kiinnostusta kirkkomusiikkiin sekä edistää ja innoittaa alan kuorojen, soitinyhtyeiden, musiikkileikkikoulujen ja muiden musiikkiryhmien perustamista ja toimintaa. Satakunnan kirkkomusiikkipiiri pyrkii myös ylläpitämään yhteyksiä alueensa kirkollisiin elimiin parhaan kykynsä mukaisesti.

Piiri järjestää vähintään kaksi tapahtumaa vuodessa kaikille jäsenkuoroilleen. Niiden yhteyteen pyritään saamaan mielenkiinoista ohjelmaa sekä koulutusta. Erityisesti keväisin piirillä on aina koulutustapahtuma, jossa on ulkopuolinen kouluttaja antamassa äänenmuodostuskoulutusta. Samassa yhteydessä on yhteisharjoitus, jossa harjoitellaan isolla kuorolla yhteistä, kaikille sopivaa ohjelmistoa tai jonkun valtakunnallisen tapahtuman läheisyydessä siellä esitettävää ohjelmistoa.

Koulutustapahtumat ovat mainio tilaisuus kuorolaisille päästä harjoitteleman omaa stemmaa isossa joukossa, etenkin miehien osalta siihen ei useinkaan omassa kuorossa ole mahdollisuutta. Koulutustapahtumat ovat myös oivallisia tilaisuuksia sosiaaliselle kanssakäymiselle ja verkostoitumiselle.

Syksyisin piiri järjestää musiikkijuhlat, joissa esiintyy piiriemme jäsenkuoroista koostuva satapäinen suurkuoro. Tapahtumissa on mukana järjestävän seurakunnan omaa ohjelmaa sekä kanttoreiden urku- ja musiikkisooloja. Mahdollisuuksien mukaan tapahtumissa on mukana myös lapsikuoro elävöittämässä tapahtumaa. Viimeksi näin tapahtui, kun piirimme järjesti jälkilaulujuhlat Keski-Porin kirkossa ja saimme Länsi-Porin lapsikuoron mukaan laulamaan yhteisprojektiin.

Kysynnän mukaan piirimme on järjestänyt myös koulutusta puheenjohtajille ja sihteereille sekä musiikillista koulutusta kuorojemme varajohtajille. Piirissä on toiminut myös kamarikuoro niille laulajille, jotka ovat halunneet harjoitella hieman haasteellisempaa ohjelmistoa. Piiri järjestää myös jäsenilleen ajoittain teatteri- ja oopperamatkoja.

Piiri ylläpitää omia nettisivuja, joista kaikki yhdistyksen jäsenet pääsevät lukemaan tiedotteet ja tapahtuma-aikataulut.

Piiri on aktiivisesti mukana liiton toiminnassa ja lähettää vuosittain edustujat SKML:n liittokokouksiin.

Jäsenkuorojen merkkipäivät, juhlatilaisuudet ja toiveet huomioidaan aina mahdollisuuksien mukaan.

Elina Yrjölä, piirin sihteeri

Shopping Cart