Varsinais-Suomi

Varsinais-Suomen Kirkkomusiikkipiiri

Pj. Jari J. Laiho (takalantila01(at)gmail.com, 050 348 9660)
Siht. Hanna Pishro (hanna.pishro(at)evl.fi, 040 840 8268)

www.vskirkkomusiikki.info

Varsinais-Suomen kirkkomusiikkipiirin tavoitteena on lisätä kiinnostusta hengelliseen musiikkiin ja edistää seurakuntien musiikkityötä tukevien kuoroyhdistysten toimintaa. Kirkkomusiikkipiirillä on jäseninä 41 varsinaissuomalaista kirkkokuoroa sekä kaksi muuta musiikkiyhdistystä, Paraisten Urkupäivät ja Kuninkaantien Muusikot.

Piiri palvelee jäseniään mm.

- järjestämällä sekä laulutekniikkaa että kuoron yhdistystoimintaa tukevaa koulutusta
- tiedottamalla alueen kirkkomusiikkitilaisuuksista ja muista tapahtumista jäsenkirjeillä 3-4 kertaa vuodessa ja sähköposteilla kuoronjohtajille sekä kuorojen puheenjohtajille ja sihteereille kirjeiden välissä

Noin viiden vuoden välein kirkkomusiikkipiiri järjestää omat musiikkijuhlat. Edelliset juhlat pidettiin Halikossa 9.10.2011, tuolloin mukana oli 33 kuorosta 420 laulajaa. Seuraavaa juhlaa vietetään Varsinais-Suomen kirkkomusiikkipiirin 40-vuotissyntymäpäivän merkeissä Naantalissa 18.10.2015. Juhlan kohokohta tulee olemaan tilaussävellysteoksen kantaesitys!Säveltäjä Lauri Mäntysaaren teoksessa on osat suurkuorolle, pikkukuorolle ja uruille, ja se pohjautuu psalmiin 40:

”Hartaasti minä odotin Herraa, ja hän kumartui minun puoleeni ja kuuli huutoni”

Shopping Cart