Tampere

Tampereen kirkkomusiikkipiiri

Pj. Pentti Vataja (pentti.vataja1952(at)gmail.com, 0400 999 457)
Siht. Maiju Helin (maiju.helin(at)evl.fi, 050 369 9355)

tkmp.yhdistysavain.fi

Tampereen kirkkomusiikkipiiri on perustettu vuonna 1976. Piirin toimintasuunnitelmaan on kirjattu piirin tarkoitukseksi herättää ja ylläpitää kiinnostusta kirkkomusiikkiin, edistää toimialueellaan kirkkomusiikkitoimintaa sekä tukea ja ohjata kirkkomusiikkityötä.

Näitä tarkoituksia edistääkseen piiri hoitaa jäsenkuorojensa koulutusta, edistää kuorojen välistä yhteistoimintaa, järjestää kirkkomusiikkijuhlia ja muita musiikkitilaisuuksia sekä myöntää SKML:n antamien valtuuksien puitteissa ansiomerkkejä.

Vuonna 2013 Tampereen kirkkomusiikkipiiriin kuului 41 jäsenyhdistystä, joista neljässä ei ollut vuoden aikana toimintaa. Lisäksi yhden yhdistyksen toiminta loppui vuoden lopussa. Kahden yhdistyksen tiedot puuttuvat. 35 jäsenyhdistyksessä oli yhteensä 646 jäsentä.

Piirin hallituksen puheenjohtaja Juha Salmesvuori harjoituttaa Pappilanniemen kuorokurssin suurkuoroa helmikuussa 2014. Kuva: Jari Söder

Tampereen kirkkomusiikkipiirin sielu on vuosittain järjestettävä Pappilanniemen kuorokurssi. Kaksipäiväisellä kurssilla harjoitellaan tulevia isoja teoksia sekä sunnuntaiaamun messulauluja, joilla ilahdutetaan kuulijoita jossain lähiseudun kirkossa. Ja tietysti myös tavataan kuorotuttuja!

Kurssille on enimmillään osallistunut liki 200 laulajaa. Vuosien 2013-14 kurssien ja lyhytharjoituksien sisältönä on ollut Eino Linnalan harvinaisen Maria-kantaatin harjoittelu ja esittäminen.

Piiri järjestää myös virkistysretkiä, kuorojen toimihenkilöiden tapaamisia ja paikallisia musiikkijuhlia.

Jokaisessa piirin hallituksen kokouksessa myönnetään kirkkomusiikkiliiton ansiomerkkejä ja usein hallituksen jäsenet ovat olleet niitä luovuttamassa jäsenyhdistysten juhlissa.

Tampereen kirkkomusiikkipiirillä on nettisivut. Sivuja päivitetään ja myös käytetään jatkuvasti ja niistä olemme ylpeät!

Tampereen kirkkomusiikkipiiri täyttää 40 vuotta ja niitä juhlitaan piirin seuraavilla musiikkijuhlilla Mänttä-Vilppulassa vuonna 2016. Tervetuloa kaikki mukaan piirin hienojen jäsenkuorojen toimintaan!

Päivi Isomäki, sihteeri

Shopping Cart