Etelä-Savo

Etelä-Savon Kirkkomusiikkipiiri

Pj. Sari Kaunismäki (sari.kaunismaki7(at)gmail.com, 044 200 0898)
Siht. Sointu Kiiskinen (sointu.kiiskinen(at)gmail.com, 045 261 5554)

Etelä-Savon kirkkomusiikkipiirin toiminta alkoi vuonna 1975. Tällä hetkellä on 13 jäsenkuoroa. Aikuisjäseniä piirissä on 258 ja lapsia sekä nuoria 120.

Piiri järjestää jäsenilleen koulutusta vuosittain. Keskiössä ovat olleet kirkon musiikkijuhlien laulut ja äänenkäyttöön liittyvät harjoitukset. Piirin jäsenkuorolaiset ovat osallistuneet kiitettävän runsaslukuisasti piirin tapahtumiin, kursseille ja juhliin sekä valtakunnallisille kirkon musiikkijuhlille. Valtakunnallisilla laulujuhlilla on oltu mukana vuodesta 1977 lähtien.

Piiri järjestää omia laulujuhlia, joissa laulamme juhlalauluja vuosien varrelta.

Etelä-Savon piirin alueen kanttorit ovat taitavia sanoittajia, säveltäjiä ja sovittajia. Kanttoreiden tekemät laulut rikastuttavat ja monipuolistavat ohjelmistoja.

Keväällä 2013 harjoittelimme ja lauloimme juhlalauluja vuosien varrelta Mikkelin tuomiokirkossa. Jäsenkuorot äänestivät 5 mieleisintä valtakunnallisten juhlien laulua, joita yhdessä harjoiteltiin ja lopuksi esitettiin kirkkokansalle.

Maaliskuussa 2014 Etelä-Savon kirkkomusiikkipiiristä osallistui kolme joukkuetta valtakunnallisen aikuisten virsikisan piirikisaan: Juvan Iskokset, Kangasniemen Veisaajat ja Mikkelin Virsiniekat. Tuomareina toimivat kanttorit Pertti Laamanen (pj), Sirkka Rouhiainen ja Minna Raassina. Sari Laitila juonsi tilaisuuden. Piirin puheenjohtaja Minna Raassina sanoi kisan jälkeen: ”Kisasta muodostui omasta mielestäni ja monista yleisön ja osallistujien kommenteista päätellen kiva ja lämminhenkinen tapahtuma. Itse olin positiivisesti yllättynyt kysymysten ja tehtävien monipuolisuudesta. Niiden eteen on varmasti tehty kova ja huolellinen työ. Tuomariston työskentely oli helppoa, kun ohjeistus oli niin hyvä”.

Sointu Kiiskinen, sihteeri

Shopping Cart