Kirkkomusiikkiliiton virtuaalikuoro laulaa: Aurinko tanssii Halleluja

Kirkkomusiikkiliiton virtuaalikuoro laulaa virren 942 Aurinko tanssii Halleluja.

Virtuaalikuoro oli kaikille avoin koronakeväällä 2021. Lopputulos on koostettu laulajien lähettämistä ääninauhoista.

Tämä virsisävelmä on tansanialainen. Virtuaalikuorossa on lyömäsoittimin mukana tansanialais-suomalainen Arnold Chiwalala. Virsi on neliäänisenä sovituksena virsikirjan lisävihkossa. Sanat ovat Pia Perkiön. Virtuaalikuoron koosti Kirkkomusiikkiliiton musiikkisihteeri Kalle Kivelä.

Kiitos kaikille mukana olleille!

Sancti Amici & Frida konsertoivat Espoon Olarin kirkossa ke 25.8.2021 ja Helsingin Agricolan kirkossa pe 27.8.2021

Suomen Kirkkomusiikkiliiton vuoden musiikkiryhmäksi 2020 valittiin Porvoon suomalaisen seurakunnan nuorten kuoro Sancti Amici ja lauluyhtye Frida. Nimitykseen kuului oma konsertti Pohjoismaisessa Kirkkomusiikkisymposiumissa.

Koronapandemia on siirtänyt symposiumin ajankohtaa. Konsertti on nyt toteutumassa Espoon Olarin kirkossa keskiviikkona 25.8.2021 klo 19 sekä Helsingin Mikael Agricolan kirkossa pe 27.8.2021 klo 19. Konsertteihin on vapaa pääsy.
Lisätietoja ke 25.8.2021 täällä.
Lisätietoja pe 27.8.2021 täällä. 

Kirkkomusiikkiliiton jäsenille alennus vapaan säestyksen etäkurssiin

Vapaan säestyksen taitojen kasvattaminen mainitaan usein kirkkomuusikkojen toivelistalla. Pop & Jazz Konservatorio Open tarjoaa nyt etänä pianon vapaan säestyksen tunteja musiikin ammattilaisille.

Syyskuun 2021 kurssin info ja ilmoittautuminen.
Loka-marraskuun 2021 kurssin info ja ilmoittautuminen.

Kirkkomusiikkiliiton jäsenet ovat oikeutettuja alennettuun hintaan:
Kirjoita ilmoittautuessasi ”tilauksen kommentit” -kenttään: Kirkkomusiikkiliitto 10 % alennus.

Jäsenetuun ovat oikeutettuja Kirkkomusiikkiliiton jäsenseurakuntien työntekijät ja jäsenet sekä Kirkkomusiikkipiirien jäsenyhdistysten jäsenet ja vetäjät.

Kirkkomusiikkiliiton edustajakokous verkossa la 11.9.2021 klo 12

Suomen Kirkkomusiikkiliitto ry:n edustajakokous pidetään verkossa la 11.9.2021 klo 12.00. Kokouslinkki lähetetään ilmoittautuneille kokousedustajille. Ole tarvittaessa yhteydessä skml@skml.fi.

Pidämme pienen verkkoseminaarin Kirkkomusiikkiliiton ajankohtaisista aiheista samana päivänä alkaen klo 10. Liittymislinkki lisätään tälle sivulle. Tervetuloa kuulolle!

Kokousaineistot (päivitetään tähän):
Esityslista ja kutsu edustajakokoukseen
Liite 1: Toimintakertomus vuodesta 2020 (Täydentyy ennen kokousta jäsentilastojen osalta)
Liite 2: Tilinpäätös 2020
Liite 3: Toimintasuunnitelma 2022
Liite 4: Varojen käyttö
Liite 5: Talousarvio 2022

Kirkkomusiikin päivä perjantai 27.8.2021

Kirkkomusiikin päivä on Suomen Kirkkomusiikkiliiton koordinoima valtakunnallinen teemapäivä. Päivän ajatuksena on viedä musiikki soimaan ihmisten arkea sekä kutsua uusia harrastajia mukaan kirkkomusiikkitoimintaan: kuoroihin, muskareihin, bändeihin orkestereihin ja laulukerhoihin.

Mitä sinun paikkakunnallasi tapahtuu Kirkkomusiikin päivänä? Kerro tapahtumistasi Kirkkomusiikkiliittoon skml@skml.fi viimeistään 9.8.2021.

Kirkkomusiikin päivän tyypillisiä tapahumia ovat esimerkiksi yhteislaulutilaisuudet, avoimet harjoitukset sekä musiikkiryhmien esitykset erityisesti arkisissa paikoissa: torinkulmalla, ruokakaupan aulassa, kirjastossa, vanhainkodissa…

Kirkkomusiikin päivää vietetään tänä vuonna yhtä aikaa Pohjoismaisen kirkkomusiikkisymposiumin kanssa. Kirkkomusiikin päivän 2021 suojelija on valtiovarainministeri Annika Saarikko.

 

Visbyn Kirkkolaulujuhlat 2022 peruttu – korvaavaa tapahtumaa selvitellään

Ruotsin Visbyyn helatorstaille 2022 suunniteltu Pohjoismainen kirkkolaulujuhla 2022 on peruttu. Ruotsalainen sisarjärjestömme ei valitettavasti pysty nykytilanteessa sitoutumaan Visbyn tapahtuman järjestämiseen.

Kiinnostusta Visbyyn tapahtumaan on ollut paljon. Selvittelemme nyt mahdollisuutta johonkin korvaavaan tapahtumaan suomalaisille kirkkolaulajille Suomessa. Vielä ei siis kannata lopullisesti vapauttaa kalentereita reissusuunnitelmista – kenties kevätreissu 2022 onnistuu vaikkapa suomalaiseen saaristoomme!

Viestimme lisää kevään 2022 tapahtumasta heti kesän jälkeen.

Ketä kirkkomusiikkitoimijaa haluat kiittää?

Jo joutui armas aika!

Onnittelemme kesälaitumille kirmaavia koululaisia. Samalla on sopiva aika katsahtaa taaksepäin menneeseen toimintakauteen: Ketä kirkkomusiikkitoimijaa sinä haluaisit kiittää?

Kirkkomusiikkiliitto kerää (anonyymit) kiitokset ja pyrkii välittämään ne oikeille vastaanottajille. Voimme julkaista kiitoksia myös julkaisuissamme. Jätäthän kiitoksesi viimeistään su 13.6.2021.

Pistä kiitollisuuden tuottama hyvä kiertämään ja kirjaa kiitoksesi tänne!

Kirkkomusiikin seminaari ja liiton vuosikokous verkossa la 11.9.2021

Kirkkomusiikkiliiton vuosiseminaari ja vuosikokous toteutetaan etänä verkossa lauantaina 11.9.2021.

Vuosiseminaari lauantaina 11.9.2021 klo 10.00

Vuosiseminaari on avoin kaikille kirkkomusiikkiasioista kiinnostuneille: harrastajille, ammattilaisille ja muuten vaan kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan!

Tänä vuonna keskitymme pienessä verkkoseminaarissa Kirkkomusiikkiliiton ajankohtaisiin aiheisiin: Tutustumme Tampereella keväällä 2023 järjestettävään Kirkon juhlaan ja erityisesti sen suurkuoro-ohjelmistoon. Lisäksi kuulemme piirien tulevaisuustyöstä, laulupaja-teemasta sekä musiikkioppilaitosyhteistyön teemasta. Tilaisuus on maksuton.

Suomen Kirkkomusiikkiliitto ry:n edustajakokous lauantaina 11.9.2021 klo 12.00

Sääntömääräinen edustajakokous on avoin kaikille kiinnostuneille. Toivomme runsaslukuisina mukaan äänivaltaisia jäseniämme: Jäsenseurakuntien edustajia sekä Kirkkomusiikkipiirien edustajia. Heille lähetetään virallinen kokouskutsu ja valtakirjat kesän aikana.

Edustajakokouksessa päätetään ainakin toimintakertomuksesta ja tilinpätöksestä, toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta mukaanluettuna vuoden 2022 jäsenmaksut sekä valitaan hallituksen jäsenet.