Vuoden 2024 musiikkiryhmä on Joensuun Pielisensuun seurakunnan lasten ja nuorten kuoropolku

Suomen Kirkkomusiikkiliiton hallitus päätti nimetä Joensuun Pielisensuun seurakunnan lasten ja nuorten kuoropolun Kirkkomusiikkiliiton vuoden 2024 musiikkiryhmäksi. Kuoropolun muodostavat lapsikuoro Tiuku ja nuortenkuoro Mosaiikki.

Joensuun Pielisensuun seurakunnan kuoropolku: lapsikuoro Tiuku ja nuortenkuoro Mosaiikki.

Kuorot Tiuku ja Mosaiikki syntyivät syksyllä 2011 Tiina Korhosen aloittaessaan tehtäväänsä Pielisensuun seurakunnan kanttorina. Seurakunnan lapsilla on mahdollisuus taivaltaa kuoropolulla alakoulun ensimmäisestä luokasta lähtien lukion loppuun asti. Tiuku kutsuu 1.-3.-luokkalaisia lapsia kouluilla kokoontuviin ryhmiin. Ryhmät toimivat kaikilla neljällä seurakunnan alueen alakoululla ja lapsia niissä on noin seitsemänkymmentä. Tiukun toiminnan keskeisenä tavoitteena on löytää yhdessä musisoinnin ilo.

Neljännellä luokalla lapset siirtyvät Mosaiikin junioreiden ryhmään ja rippikoulun jälkeen Mosaiikkiin. Urkuparvella teinit pääsevät myös soittamaan urkuja. Ryhmiin on matala kynnys ja kaikki toiminnasta innostuneet ovat tervetulleita mukaan. Mosaiikkiin kuuluu 45 teiniä ja nuorta.

Vuoden musiikkiryhmä -tunnustukseen kuuluu 500 euron stipendi sekä 1 000 euron varaus musiikkiryhmän ja Suomen Kirkkomusiikkiliiton yhteistoimintaan.

Shopping Cart