Sävellyskilpailu alkaa!

Kirkkomusiikkiliiton sävellyskilpailu käynnistyy 25.3.2024 klo 12.00. Kilpailuun osallistuvan teoksen tulee olla sävelletty kolmi- tai neliääniselle sekakuorolle (SAB tai SATB) sekä ennen esittämätön ja julkaisematon. Teoksen tulee lisäksi olla mahdollisimman monikäyttöinen, joka-aikainen ja soveltua seurakuntien kuorojen käyttöön. Kilpailuun voi osallistua 30.6.2024 klo 23:59 asti. Finaali järjestetään Kokkolan kirkossa 3.9.2024 klo 18.

Osallistuvat teokset lähetetään ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen kalle.kivela@skml.fi. Tarkemmat tiedot kilpailun säännöissä (alla).

 

Suomen Kirkkomusiikkiliiton sävellyskilpailu 2024

Säännöt

  1. Järjestäjä

Sävellyskilpailun järjestää Suomen Kirkkomusiikkiliitto ry.

  1. Osallistuminen

Kilpailu on avoin kaikille. Tuomariston jäsenet tai Suomen Kirkkomusiikkiliitto ry:n toimihenkilöt, jotka vastaavat kilpailun järjestelyistä eivät voi osallistua kilpailuun. Kilpailuun voi osallistua yhdellä tai useammalla teoksella. Osallistumisaika alkaa 25.3.2024 klo 12.00 ja päättyy 30.6.2024 klo 23:59 Suomen aikaa. Myöhästyneitä osallistumisia ei hyväksytä kilpailuun. Teosta ei voi muokata osallistumisen jälkeen.

  1. Ilmoittautuminen

Kilpailuun ilmoittaudutaan sähköpostitse osoitteeseen kalle.kivela@skml.fi. Liitteenä lähetetään kilpailusävellyksen pdf-nuotti. Sähköpostiin voi liittää nuotinkirjoitusohjelmalla tehdyn midi- tai mp3-äänitteen osallistuvasta teoksesta. Sävellyksissä tulee käyttää nimimerkkiä. Tekijän oikea nimi, nimimerkki ja yhteystiedot tulee kirjoittaa joko sähköpostin saatetekstiksi tai paperinuoteilla osallistuttaessa erilliselle paperille.

Paperinuotilla osallistuttaessa nuotti postitetaan osoitteeseen Suomen Kirkkomusiikkiliitto ry, Puistokatu 5, 57100 Savonlinna.

  1. Vaatimukset

Osallistuvan teoksen tulee olla sävelletty kolmi- tai neliääniselle sekakuorolle (SAB tai SATB). Teos voi olla säestyksetön tai urku- tai pianosäestyksellinen. Teoksen tulee olla ennen esittämätön ja julkaisematon sekä kestoltaan 2-5 min. Teoksen tulee olla mahdollisimman monikäyttöinen, joka-aikainen ja soveltua seurakuntien kuorojen käyttöön. Vaikeusasteen tulee olla helppo tai keskitasoa. Teoksen kielen tulee olla suomi, ruotsi tai saame. Tekijän tulee liittää teokseen kirjallinen suostumus teoksessa olevan tekstin käytöstä, mikäli teksti ei ole säveltäjän kirjoittama. Teoksen nuotin mahdollisesta julkaisemisesta neuvotellaan erikseen. Suomen Kirkkomusiikkiliitto/Canto-kustannus varaa oikeuden teosten julkaisemiseen.

  1. Kilpailun kulku

Määräaikaan mennessä vastaanotetut teokset osallistuvat kilpailuun. Tuomaristo tekee päätökset palkittavista teoksista sävellyskilpailun finaalissa Kokkolan kirkossa 3.9.2024 klo 18. Finaalissa Suomen Kanttorikuoro esittää enintään kuusi (6) tuomariston valitsemaa teosta, joista valitaan kilpailun voittajat. Kilpailun järjestäjä ei korvaa finaaliin paikalle saapuvien kilpailijoiden matka– tai majoituskuluja. Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden monistaa nuotteja mahdollista finaaliesitystä ja sen valmistelua varten tarvittavan määrän.

  1. Palkinnot

Ensimmäinen palkinto on 1200 euroa,

toinen palkinto 800 euroa,

kolmas palkinto 400 euroa.

Tuomaristo pidättää oikeuden olla jakamatta palkintosummaa.

  1. Tuomaristo

Kilpailun tuomareina toimivat Canto-kustannuksen julkaisutoimikunnan jäsenet. Kirkkomusiikkiliitto pidättää oikeuden tarvittaessa täydentää tuomaristoa.

  1. Muuta huomioitavaa

Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden kaikkien kilpailuun osallistuvien teosten kantaesityksiin kilpailun finaaliin asti. Tuomariston päätös on lopullinen eikä siitä voi valittaa.

 

Shopping Cart