Kirkkomusiikin päivän 17.9. konsertit ja tilaisuudet

Valtakunnallista Kirkkomusiikin päivää vietetään sunnuntaina 17.9.2023. Kirkkomusiikin päivää on vietetty vuodesta 2018 alkaen. Vuotuisena päivänä Kirkkomusiikkiliitto haastaa seurakuntia, kuoroja ja kaikkia musiikkitoimijoita pitämään kirkkomusiikin asemaa esillä esimerkiksi konserttien ja musiikkitilaisuuksien muodossa. Kirkkomusiikin päivän suojelija on vuonna 2023 Mikkelin tuore piispa Mari Parkkinen ja teemavirtenä on virsi 971 Maan korvessa kulkevi lapsosen tie. Saamme myöhemmin viikolla kuulla piispan tervehdyksen sekä ajatuksia kirkkomusiikista.

 

Kirkkomusiikkiliitto on saanut seurakunnilta poimintoja Kirkkomusiikin päivänä järjestettävistä konserteista, ja toivotammekin kaikki tervemenneiksi näihin tilaisuuksiin:

  • klo 18 Porvoon tuomiokirkko, Mukana suomalaisen seurakunnan kanttorit sekä neljä eri kuoroa – luvassa on läpileikkaus kirkkomusiikkia barokista 2000-luvulle ja yhteislaulua. 
  • klo 15 Kannelmäen kirkko, Villivirsiä-konsertti.Sirkku Rintamäki, laulu, piano, konsertin suunnittelu ja johto, Elsa Sihvola, sello,Susanna Kivistö, viulu, Johanna Halén, tanssi, Kamarikuoro Vox Canora ja Nuorisokuoro Kannelkellot. Villivirsiä-konsertissa soivat uudet virret, jotka lähestyvät kysymystä ”Mikä on virsi?” tuoreella ja innovatiivisella tavalla. Villivirsi tunnistaa juurensa, kuten esimerkiksi kansanveisuun perinteen, mutta se versoo omalla tavallaan, aitona, syntyen sellaiseksi kuin on kyseisistä tekijöistä syntyäkseen.
  • klo 15 Messukylän kirkko, Kamarikuoro Eternitas ja Kirkkomusikantit järjestävätyhteisen virsikonsertin. Konsertin ohjelma on koottu seurakuntalaisten kertomien toivevirsien ympärille ja tarkoitus on, että myös yleisö pääsee laulamaan’.
  • klo 18 Sotkamon kirkko, Konsertissa musisoi kirkkokuoro johtajanaan kanttori Aliisa Lukkari-Syrjäniemi ja Janna Katainen, laulu.
  • klo 18 Pyhäselän kirkko, Pyhäselän Kirkkomusiikkiyhdistys viettää 75-v juhlaa Iltakellojen aikaan -konsertin merkeissä. Konsertissa esiintyvät Kirkkokuoro ja Kapsäkki -lauluryhmä johtajanaan kanttori Liisa Kettunen. Ohjelma valottaa yhteislaulujen ja esitysten lomassa kuorojen sekä kirkon historiaa. 
  • klo 18 Pakilan kirkko, Santeri Siimes, urut, soittaa ranskalaista barokkimusiikkia. Konsertti on osa Hyvän Paimenen kirkon urkujen 20-vuotisjuhlakonserttisarjaa.
  • klo 19 Nokian kirkko, Safarikuoro konsertoi. Tapahtumalla juhlistetaan kirkkomusiikin päivää ja kutsutaan entisiä sekä uusia kuorolaisia starttaamaan syksyä lauluharrastuksen parissa.
  • klo 10 Lopen kirkko, Messu, jossa palvelee kirkkokuoro johtajanaan kanttori Taina Sulkanen. Kolehti kerätään Kirkkomusiikkiliitolle.

Lämpimästi tervetuloa tilaisuuksiin!

Shopping Cart