Kirkkomusiikin päivä sunnuntaina 17.9.2023

Vuosittaista kirkkomusiikin päivää vietetään sunnuntaina 17.9.

Tämän vuoden Kirkkomusiikinpäivän teemavirsi 971 Maan korvessa kulkevi lapsosen tie. Päivän jumalanpalveluksen aihe on Jumalan huolenpito.

Kirkkomusiikkiliiton hallitus rohkaisee kaikkia laulamaan ja toteuttamaan tutun Maan korvessa kulkevi -virren joko perinteisesti tai jollain uudella tavalla.

Päivän ajatuksena on tuoda kirkkomusiikki soimaan paitsi kirkoissa, myös muualla ihmisten elämässä, ”turuilla ja toreilla”. Lisäksi kutsutaan ihmisiä mukaan kirkkomusiikkitoimintaan, esimerkiksi seurakuntien musiikkiryhmiin.

Mitä teillä tapahtuu Kirkkomusiikin päivänä?
Ilmoita tapahtumistanne Kirkkomusiikkiliittoon (skml@skml.fi) elokuun loppuun mennessä!

Tapahtumat ovat menneinä vuosina olleet esimerkiksi musiikkiryhmien esiintymisiä kauppojen auloissa, toreilla, hoivalaitoksissa, kirjastoissa ja kirkoissa. On järjestetty monenmoisia konsertteja kirkkomuusikoiden voimin. Myös yhteislaulutilaisuudet ovat iloista Kirkkomusiikinpäivän toimintaa. Samalla kutsutaan ihmisiä mukaan alkavan kauden toimintaan, esimerkiksi seurakuntien kuoroihin, muskareihin, laulupiireihin ja orkestereihin.

Shopping Cart