Kirkkomusiikin päivä pe 11.9.2020

Paikkansa jo vakiinnuttanutta Kirkkomusiikin päivää vietetään tänä vuonna perjantaina 11.9.2020. Haastamme musiikin ammattilaiset ja harrastajat viemään kirkkomusiikin keskelle arkea: kaduille, toreille, ulkoilureiteille ja muihin kaikille avoimiin paikkoihin. Kirkkomusiikin päivä tuo kirkkomusiikin kuuluville ja kutsuu uusia ihmisiä mukaan alkavan kauden kirkkomusiikkitoimintaan.

Musiikkiryhmien harjoitukset ovat nyt tauonneet, mutta päivän hengen mukaisesti, Kirkkomusiikin päivänä ohjelmistoon voi laittaa ne kaikkein tutuimmat kappaleet, joita on ilo esittää pienellä kertauksella – ja vaikka ulkoilmassa turvavälit huomioiden.

Samaan aikaan Kirkkomusiikin päivän kanssa, Helsingissä on aikeena viettää Pohjoismaista Kirkkomusiikkisymposiumia. Tilaisuuteen odotetaan osallistujiksi satoja kanttoreita eri puolilta Suomea sekä muista Pohjoismaista.

Suunnitelmien mukaan kanttorien suurkuoro laulaa pe 11.9.2020 Helsingin Kansalaistorilla (Musiikkitalon ja Oodi-kirjaston viereisellä alueella). Suurkuoro laulaa kanttori Pia Bengtsin johdolla tutut virret:
Herraa hyvää kiittäkää / Lova Gud i himleshöjd
Härlig är jorden
Tulkoon tie sinua vastaan

Kirkkomusiikin päivän ohjelmaan kuuluu myös Suomen Kirkkomusiikkiliiton vuoden 2020 musiikkiryhmän konsertti Agricolan kirkossa Helsingissä klo 19.00. Konsertti on osa Pohjoismaista kirkkomusiikkisymposiumia ja siihen on vapaa pääsy.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart