Uudella innolla eteenpäin! Vuosiseminaarin tunnelmia

Iloinen vuosiseminaari ja edustajakokous Joensuussa 

Tiukkaa asiaa, reippaita lapsi- ja nuorisokuoroja, iloista iltajuhlaa ja keskustelua liiton tulevaisuudesta. Tätä kaikkea sisälsi Suomen Kirkkomusiikkiliiton vuosiseminaari ja edustajakokousviikonloppu Joensuussa. 

Normaalin vuosikokouskierron mukaisesti tänä vuonna edustajakokous olisi kokoontunut Tampereella. Aiemmin oli kuitenkin päätetty, että liiton edustajakokous pidetään ensi vuonna Kirkon juhlien yhteydessä, joten tästä syystä kokous pidettiin seuraavana vuorossa olleen Pohjois-Karjalan piirin alueella. Seminaaripäivään tuli mukavasti osallistujia kuulemaan opetusneuvos Outi Raunio-Hannulan esitystä virsien laulamisesta koulussa. Musiikkineuvos Tapani Tirilä kertoi 50-vuotiaasta taipaleestaan Oulaisten nuorisokuoron johtajana. Tirilän koskettava tarina sai yleisöltä raikuvat aplodit. Seminaaripäivän viimeisen luennon piti liiton toiminnanjohtaja Reko Tammi. Hän kertoi liiton toiminnan pitkän aikavälin suuntaviivojen valmistelusta vuosille 2025-2035.  

 

Repussa ripaus rohkeutta 

Seminaaripäivän ohjelmaan liittyi Joensuun seudun lapsi- ja nuorisokuorojen konsertti Repussa ripaus rohkeutta Joensuun kirkossa. Konsertissa lauloivat Pielisensuun seurakunnan kuorot Tiuku ja Mosaiikki Tiina Korhosen johdolla ja enolainen Veräjä johtajanaan Maiju Ahlholm. Runsaslukuinen yleisö nautti kuorojen reippaista lauluista. Konsertin sooloesityksistä jäi mieleen erityisesti nuoren Väinö Hiltusen baritonitorvella esittämä Elton Johnin I just can’t wait to be King. 

Seminaaripäivän päätti iltajuhla Joensuun Laulutalolla. Maukkaan karjalaisen ruoan lomassa kokousvieraat lauloivat sydämensä kyllyydestä Laulun aika on tullut -kirjasen lauluja. Säestäjänä toimi muun muassa Rantakylän seurakunnan kanttori Janne Piipponen, joka myös esitteli juhlijoille kauniin Laulutalon tiloja. 

Lauantaina pidettiin Suomen Kirkkomusiikkiliiton sääntömääräinen edustajakokous Joensuun seurakuntakeskuksella. Tyytyväisiä kokousvieraita lähti päätöskahvien suuntamaan kohti kotiseutua. 

 

Teksti: Reko Tammi 

Shopping Cart