Kirkkomusiikin päivää vietetään sunnuntaina 25.9.

Päivää juhlitaan eri puolilla Suomea mitä moninaisimmin tavoin. Tässä muutamia poimintoja:

Hyrynsalmen seurakunnan kanttori Matti Jantunen soittaa urkukonsertin kirkkomusiikin päivänä Hyrynsalmen kirkossa klo 14.

Puolangan seurakunnassa päivää vietetään iltamusiikin merkeissä Puolangan kirkossa klo 17. Iltamusiikissa esiintyy mm. kirkkokuoro, naiskvartetti ja nokkahuilukvartetti. Ohjelmassa myös yhteislaulua.

Jokioisten seurakunnassa kirkkokuoro on mukana juhlapäivän messussa.

Ähtärin seurakunta julkaisee Facebook-sivuillaan Youtube-videon, jossa laulavat seurakunnan kirkkoherra, kappalainen, kanttori ja talouspäällikkö!

Kemijärven kirkossa taas vietetään Kiitos isänmaasta -sävelhartautta, jossa esiintyvät muun muassa Kemijärven kirkkokuoro, miesten lauluryhmä ja kanttori Anni Pätsi. Tilaisuudessa kerätään kolehti yhteisvastuukeräykselle.

Savonlinnan seurakunnassa on kirkkomusiikin päivänä urku auki! Kaikki kiinnostuneet pääsevät kokeilemaan urkuja kanttorin opastuksella Savonlinnan tuomiokirkossa klo 12-13, Kerimäen talvikirkossa klo 11-12 ja Savonrannan kirkossa klo 11-12.

Joensuun Rantakylän kirkossa kirkkomusiikin päivää juhlistetaan Yhdessä-konsertilla, jossa esiintyvät gospel-ryhmä Arepa, Canzonetta-kuoro, Joensuun Mieslaulajat, Lauluyhtye Mysterium ja PaReMPi-kvartetti.

Mänttä-Vilppulan seurakunta ottaa kirkkomusiikin päivään varaslähdön jo lauantaina 24.9., jolloin Vilppulan kirkossa on Mäntän ja Vilppulan kuorojen yhteinen konsertti klo 16. Konsertin johtaa kanttori Kaja Jantsikene. Konsertissa juhlistetaan Vilppulan kirkkokuoron 110-vuotisjuhlaa.

Lähde rohkeasti mukaan Kirkkomusiikin päivän tapahtumiin!

Kirkkomusiikin päivän suojelijana on oopperalaulaja Soile Isokoski.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart