Vuoden musiikkiryhmä 2018: Alavan kirkkokuoro

Vuoden musiikkiryhmä on Suomen Kirkkomusiikkiliitto ry:n myöntämä tunnustus kirkon musiikin piirissä tapahtuvasta ansiokkaasta musiikkityöstä. Tunnustus annetaan vuorovuosina lasten/nuorten tai aikuisten musiikkiryhmälle. 

Vuoden 2018 musiikkiryhmä on Alavan kirkkokuoro Kuopiosta

Tunnustus haluttiin antaa ryhmälle, joka toteuttaa aktiivista, innostavaa ja ennakkoluulotonta toimintaa kirkkomusiikin parissa. Lisäksi tänä vuonna valinnassa haluttiin erityisesti painottaa kirkkomusiikin monipuolisuutta ja sitä, kuinka kirkkomusiikkitoiminnassa voi taiteellisten arvojen rinnalla tehdä sosiaalista hyvää kuten lisätä yhteisöllisyyttä tai antaa ihmiselämälle mielekästä sisältöä.

Alavan kirkkokuoroa johtaa kanttori Ossi Jauhiainen, jonka monipuolinen musiikkitausta näkyy vahvasti kuoron työskentelyssä. Kuoron toimintaperiaatteena on, että seurakunnan rahoituksella järjestyy koko perustoiminta: johtaja, tilat, nuotit, lapsiparkki, harjoituskahvit ja niin edelleen. Näin konserttien tulot pystytään ohjaamaan hyväntekeväisyyskohteisiin.

>> Lue lisää

 

Valinnan vuoden musiikkiryhmästä tekee Kirkkomusiikkiliiton hallitus.

Vuoden musiikkiryhmä on saanut nimityksestään runsaasti huomiota. SKML ry pyrkii järjestämään vuoden musiikkiryhmälle tilaisuuksia, joissa se pääsee esittelemään omaa toimintaansa. Nimitykseen kuuluu myös 500 euron rahapalkinto sekä 1 000 euron budjettivaraus, joka varataan vuoden musiikkiryhmän näkyvyyden edistämiseen ja yhteistoimintaan.

Vuoden musiikkiryhmää valittaessa perusteita ovat:

  • Aktiivinen, innostava ja ennakkoluuloton toiminta kirkkomusiikin parissa

sekä vuoden 2018 toiminnan painopistealueiden mukaisesti:

  • Kirkkomusiikin monipuolisuuden tukeminen: Eri ikäryhmien, kokoonpanojen ja musiikkityylien huomioiminen
  • Kirkkomusiikin kulttuurisen sosiaalityön elementtien esilletuominen

Mitä on kulttuurinen sosiaalityö?

Kirkkomusiikkitoiminnassa korostuu taiteellisten arvojen rinnalla myös kulttuurinen sosiaalityö. Kirkkomusiikkitoiminta voi olla väline myös ei-musiikillisten tavoitteiden saavuttamiseen, esimerkiksi ihmisten yhteisöllisyyden lisäämiseen, kirkon toiminnan tutuksi tekemiseen tai sisällöltään mielekkään elämän rakentamiseen. Kirkkomusiikkitoiminnassa on tilaa kaikille omista taidoista tai sosioekonomisesta asemasta riippumatta.

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart