Videohaaste: tule mukaan tekemään lyhyitä videopätkiä Kirkon juhlille valmistautumisestanne!

Videoiden tarkoituksena on esitellä Kirkon juhlille #yhdessä2023 tilattuja sävellyksiä, antaa tuokiokuvia juhlien valmisteluprosesseista sekä haastaa ja kutsua ihmisiä ja kuoroja tulemaan mukaan juhlille. Videolla ei tarvitse olla koko kappale, pätkäkin riittää, ja pääosassa on se porukka, joka kappaletta harjoittelee. Video voi olla tehty joko kännykällä tai erikseen videokameralla kuvattuna, ja sen tulee olla sitten lopullisesti mp4-muodossa.

Muutamia vinkkejä kuvaustilanteeseen:

– Tsekkaa, että kuvauspaikassa riittää valoa sekä sinulle että kaikelle taustalla näkyvälle.

– Kuvaa vaakatasossa

– Tarkista kuvaan tulevan äänen riittävä voimakkuus ensin lyhyellä koekuvauksella

– Muista kysyä lupa kuvaamiseen kaikilta, jotka näkyvät kuvassa ja anna mahdollisuus niille, jotka eivät halua näkyä, siirtyä niin, että eivät tule vahingossakaan kuvaan.

– Jos kuvissa on alaikäisiä, tulee heidän huoltajiltaan olla kirjallinen lupa videointiin ja sen julkaisemiseen.

– Rentoudu ja ole hyvällä mielellä, hymyile.

Saavutettavuusdirektiivin mukaan video tulee tekstittää, mikäli se on nähtävillä yli kaksi viikkoa. Tekijät ovat antaneet suostumuksen Kirkon juhlat #yhdessä2023 -tilausteosten videoiden tekstittämiseen nuottikustantajan (Yhteiskustannus) kautta lukuun ottamatta Anna-Mari Kaskisen Helluntailaulua.

Liitä videon yhteyteen teksti, jossa kerrot mikä porukka siinä harjoittelee ja mitä teosta, voit myös kertoa nämä tiedot videolla puhuen. Lisää myös videon tunnukseksi

Kirkonjuhlat #yhdessä2023

Julkaise videosi seurakuntasi Facebook- / YouTube-kanavalla ja lähetä siitä tieto meille, niin jaamme linkkiä sivustollenne omissa kanavissamme. Varmistattehan että seurakunnallanne on tarvittavan musiikin käyttöluvat Teostolta.

Lisätietoja:

Teija Tuukkanen, teija.tuukkanen@evl.fi,

Jonna Aakkula, jonna.aakkula@skml.fi
p. 050 3859 350

Kirkon juhlat #yhdessä2023 -tapahtuman infot koottuna omalle verkkosivustolleen
www.kirkonjuhlat.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart