Kuopiolainen yrittäjä Anu Tuovinen Kirkkomusiikkiliiton hallitukseen

Kuopiolainen yrittäjä ja kirkkokuoroharrastaja Anu Tuovinen valittiin Suomen Kirkkomusiikkiliitto ry:n liittohallituksen uudeksi jäseneksi vuoden 2022 alusta. Luottamustehtävään oli jälleen niin paljon kiinnostusta, että valinta tehtiin äänestyksessä liiton edustajakokouksessa.

Kiitos kaikille mukana olleille!

”Olen Anu Tuovinen, viisikymppinen kuopiolainen painotalon perheyrittäjä kahden veljeni kanssa. Kotona minua tyrkkivät kuoroharkkoihin ja -menoihin mieheni Juha sekä teinipoikamme Jake. Työpaikallani hoilaustani saavat kuunnella työkaverit, kun huoneessani soi milloin minkäkin teoksen stemma.

Kuoroelämä on ollut lähellä sydäntäni aina; lapsikuoroa, myöhemmin useampi vuosi kirkkokuoroa Kallaveden seurakunnassa. Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan alueelle muutettuamme 2000-luvun alussa pääsin tuomiokirkon kamarikuoroon. Koelaulu ei lähtenyt oikein nousemaan jännityksen myötä, joten lauleskelin kuoronjohtajalle: ”Bassoonko minua aiot…” Kakkosalttoon pääsin, ja olenkin pitänyt paikastani kynsin hampain kiinni – vasta tämä pandemia-aika toi taukoa pelon vuoksi. No, oli välissä pienenpieni äitiyslomakin, kun haimme ainokaisemme Filippiineiltä kotiin vuonna 2010.

Uuden kuoronjohtajan myötä mentiin taas mukavuusalueen ulkopuolelle – koelauluun – ja sanat lämmittävät vieläkin: ”Voit mennä ihan mihin ääneen vaan, mutta mene nyt vaikka kakkossopraanoon.” Olin häkeltynyt ja onnellinen siitä, että hyvässä ohjauksessa – ja suoraan kirkon parvelta – uskalsin laulaa yksin. Olenhan kuitenkin nimenomaan KUOROlaulaja, vahvuus tulee siitä, että laulamme yhdessä. Kamarikuoron riveissä olen laulanut siis noin 20 vuotta.

Ajattelen, että jos minut valitaan Kirkkomusiikkiliiton hallitukseen, olen itseäni paremmassa seurassa – taas kerran. Opintoja musiikin maailmaan ei ole takana kuin ala-asteelta muutama vuosi viulunsoittoa. Ehkä voin kuitenkin tuoda hallitustyöskentelyyn uusia tuulia vaikkapa oman painoalan graafisen osaamiseni myötä. Yritysmaailmassa tehdään usein nopeita ja napakoita päätöksiä, ja vuosien mittaan saatu kokemus erilaisten yhdistysten hallitustyöskentelystä (mm. Kuopion Yrittäjät ry, Kuopion Uusyrityskeskus ry) auttaa varmasti myös Kirkkomusiikkiliiton hallituksessa. Tällä hetkellä kamarikuoromme hallitustyöskentelyn lisäksi istun Elinkeinoelämän keskusliiton Yrittäjävaltuuskunnassa, ja odotan kovasti aikaa, jolloin kokoustetaan turvallisesti taas saman katon alla.”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart