Kirkkomusiikkiliiton jäsenmaksut 2022: Suurten seurakuntien ja yhtymien maksut alenevat merkittävästi

Suomen Kirkkomusiikkiliitto ry:n jäsenmaksut säilyvät vuonna 2022 pääsääntöisesti ennallaan. Suurten seurakuntien ja seurakuntayhtymien jäsenmaksuihin tehtiin kuitenkin merkittävä muutos. Muutoksen myötä yli 30 000 jäsenen seurakuntien tai seurakuntayhtymien jäsenmaksut eivät enää nouse suuriksi.

  • Suurissa seurakunnissa jäsenmääräperusteinen maksu on noussut korkeaksi ja tämä on koettu liittymisen esteeksi. Kirkkomusiikkiliiton pyrkimyksenä on olla tukemassa koko kirkkomusiikin kenttää, joten olemme tietenkin halunneet raivata tätä jäsenyyden estettä pois, kertoo toiminnanjohtaja Jonna Aakkula.

Kirkkomusiikkiliiton jäseniksi ovat vuoden 2017 alusta alkaen voineet liittyä kokonaiset seurakunnat ja seurakuntayhtymät. Vaihtoehtoinen jäsenyysmalli on yhdistysjäsenyys oman alueen kirkkomusiikkipiiriin, jossa jäsenenä on esimerkiksi kirkkokuoroyhdistys. Kirkkomusiikkipiirejä on kehotettu vapauttamaan yhdistysjäsenmaksusta ne yhdistykset, joiden taustaseurakunta on Kirkkomusiikkiliiton jäsen, eli tuplajäsenmaksuja ei peritä.

Jäsenmaksujen suuruudesta päätti liiton edustajakokous lauantaina 11.9.2021. Edustajakokouksessa äänivaltaa käyttävät jäsenseurakuntien edustajat sekä alueellisten kirkkomusiikkipiirien edustajat.

Lisätietoa Kirkkomusiikkiliiton jäsenyydestä.

*

Suomen Kirkkomusiikkiliitto ry:n jäsenmaksut vuonna 2022:

Vuonna 2022 seurakuntajäsenmaksu on 0,06 € / seurakunnan tai seurakuntayhtymän jäsen (kuten vuonna 2021), mutta kuitenkin aina vähintään 200 € /seurakunta. Mikäli jäsenseurakunnassa / seurakuntayhtymässä on yli 30 000 jäsentä, jäsenmaksu on yli 30 000 henkilöä ylittävältä osalta 0,025 € / seurakunnan tai seurakuntayhtymän jäsen.

Yhdistysjäsenmaksu on kuten vuonna 2021: 15,50 € / hlö. Jäsenmaksua ei peritä alle 20-vuotiailta jäseniltä. Jäsenmaksusta on vapautettu vielä sen vuoden, jolloin jäsen täyttää 20-vuotta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart