Nyt etsitään Kirkkomusiikkiliiton vuoden 2019 musiikkiryhmää

Nyt etsitään Kirkkomusiikkiliiton seuraavaa vuoden musiikkiryhmää. Vuoden 2019 musiikkiryhmää valittaessa perusteita ovat:

  • Aktiivinen, innostava ja ennakkoluuloton toiminta kirkkomusiikin parissa

sekä vuoden 2019 toiminnan painopistealueiden mukaisesti:

  • Kirkkomusiikin kulttuurisen sosiaalityön elementtien esilletuominen ja/tai
  • Musiikkiryhmän toteuttama hoivamusiikkitoiminta

Valinnan vuoden musiikkiryhmästä tekee Kirkkomusiikkiliiton hallitus. Esitykset tulee toimittaa perusteluineen Suomen Kirkkomusiikkiliiton hallitukselle 31.10.2018 mennessä esimerkiksi toiminnanjohtaja Aakkulan kautta: jonna.aakkula@skml.fi

SKML ry pyrkii järjestämään vuoden musiikkiryhmälle tilaisuuksia, joissa se voi esitellä toimintaansa musiikkiryhmälle sopivalla tavalla. Nimitykseen kuuluu myös 500 euron rahapalkinto sekä 1 000 euron budjettivaraus, joka varataan vuoden musiikkiryhmän ja Kirkkomusiikkiliiton yhteistoimintaan vuoden aikana.

***

Mitä on kulttuurinen sosiaalityö?

Haluamme saada vinkkejä musiikkiryhmistä, jotka olemassaolollaan parantavat ihmisten arkea ja luovat yhteisöllisyyttä.

Kulttuurisessa sosiaalityössä toiminnassa korostuu taiteellisten arvojen rinnalla myös ei-musiikilliset tavoitteet, esimerkiksi ihmisten yhteisöllisyyden lisääminen, kirkon toiminnan tutuksi tekeminen tai sisällöltään mielekkään elämän rakentaminen.

”Kulttuurista sosiaalityötä on mielestäni esimerkiksi se, kun kotona olevat äidit ja vauvat kokoontuvat kirkolle vauvamuskariin, eläkeläiset laulavat porukalla virsiä tai nuoret opettelevat kitarasointuja kryptassa. Siinä ollaan musiikin äärellä, koetaan asioita ja opitaan uutta, eikä taiteellinen taso huoleta ketään”, sanoo Kirkkomusiikkiliiton toiminnanjohtaja Jonna Aakkula.

Mitä on hoivamusiikkitoiminta?

Haluamme kuulla musiikkiryhmistä, jotka levittävät hyvää mieltä ja lempeää läsnäoloa toisten ihmisten keskuuteen.

”Hoivamusiikista voidaan puhua silloin, kun musiikin kautta pyritään jakamaan hyvää. Esimerkiksi mennään ihmisten luokse vanhainkoteihin tai muihin laitoksiin musisoimaan tai laulattamaan ja soitattamaan ihmisiä. Hoivamusiikiksi voi varmasti ajatella myös ryhmät, joissa vaikkapa musiikkiterapian keinoin hoidetaan ihmisen mieltä tai ruumista. Hoivamusiikissa näyttäytyy mielestäni Franciscus Assisilaisen rukouksen henki: Ihminen voi tuoda hetkeen rakkautta, anteeksiantoa, luottamusta ja valoa. Mutta ”antaessaan saa” eli usein ilo ja kiitollisuus näistä hetkistä on molemmin puolin syvää”, sanoo Jonna Aakkula.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart