Reko Tammi valittiin Kirkkomusiikkiliiton hallitukseen – edustajakokous ja vuosiseminaari Vaasassa

Kirkkomusiikkiliiton vuosiseminaarissa 7.-8.9. Vaasassa puhuttiin paljon siitä, miten kirkkomusiikki tekee hyvää. Lisäksi seminaarin päätteeksi pidetyssä edustajakokouksessa hyväksyttiin viime vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös sekä vahvistettiin toimintasuunnitelma ja talousarvio ensi vuodelle. Liittohallituksen jäsenistössä tapahtuu myös muutoksia.

Kirkkomusiikkiliiton hallituksen pitkäaikainen kanttorijäsen Keijo Piirainen ilmoitti kesällä jäävänsä pois hallituksesta vuoden 2018 lopussa ja hänen tilalleen valittiin jännittävässä äänestyksessä vuoden 2019 alusta alkaen toimitusjohtaja Reko Tammi (kirkkomuusikko, KTM).

Liittohallituksen puheenjohtajaksi valittiin uudelleen Timo Vikman ja jäseninä jatkavat Riikka HaapamäkiJari J. LaihoJouni Ortju, Kati Pirttimaa ja Marjatta Salonen sekä varajäseninä Heljä Linna ja Paula Nuutinen.

Vuosiseminaarissa kuultiin Mimmi Laaksosen alustus hoivamusiikkityön toteutuksesta ja merkityksestä, taideterapeutti Mari Vallemaan koskettava esitys taideterapian keinoista surutyössä, liiton vuoden musiikkiryhmän, Alavan kirkkokuoron, johtajan Ossi Jauhiaisen vauhdikas esittely kuoron toiminnasta sekä pohdittiin yhdessä Keijo Piiraisen vetämänä kirkkomusiikkipiirien tulevaisuutta.

Ensimmäisen seminaaripäivän iltana osallistuttiin lisäksi järjestävän kirkkomusiikkipiirin eli Etelä-Pohjanmaan piirin organisoimaan konserttiin Mustasaaren kirkossa. Konsertissa esiintyivät Etelä-Pohjanmaan alueen kanttoreiden kuoro sekä alueen kirkkokuoroista koottu suurkuoro, jossa oli laulajia kaikkiaan 14:stä kokoonpanosta.

 

Mimmi Laaksonen puhui hoivamusiikkitoiminnan merkityksestä ja käytännöistä.

 

Välillä vetreytettin selkää ja kehoa muutenkin istumisen lomassa.

 

Etelä-Pohjanmaan alueen kirkkokuoroista koottu suurkuoro esiintyi Mustasaaren kirkossa. 

 

Mari Vallemaan kanssa rakennettiin sururyhmien työskentelyssä käytettävän kaltainen muistelupaikka.

 

Edustajakokouksessa linjattiin liiton tulevaisuutta niin tulevana vuonna kuin pidemmälläkin tähtäimellä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart