Kirkkomusiikin päivä lähestyy – poimintoja ohjelmaideoista ympäri maan

Ensimmäinen Kirkkomusiikin päivä, keskiviikko 19.9. lähestyy! Eri puolilla maata on jo ideoitu monenlaista ohjelmaa päivän tapahtumiksi. Vielä ehtii hyvin organisoida matalan kynnyksen yhteislaulutilaisuuden tai kuoron avoimet harjoitukset, joilla houkutella uusia ihmisiä tutustumaan kuorolauluun tai vaikka jopa liittymään kuoroon. Markkinointi onnistuu paikallismedioiden, sosiaalisen median tai vaikkapa pylväsmainosten avulla.

Valmiita aineistoja markkinointiin ja tapahtumien materiaaleihin löytyy täältä

Poimintoja 19.9.-päivän tapahtumista eri puolita maata

Elämyksellinen urkusatu ja muuta mukavaa Kotka-Kymin seurakunnassa

Vehmaalla tapahtuu koko päivän monenlaista

Seinäjoella kuorot vierailevat kauppakeskuksissa ja pitävät avoimia harjoituksia

Savonlinnassa kuullaan kanttoreiden konsertti eri aikakausilta ja eri tyyleillä klo 12.00

Pudasjärvellä lauletaan yhteislauluja klo 13.00 alkaen seurakuntakodilla

Helsingin Vuosaaren Katukappelissa pysähdytään kirkkomusiikin äärelle tasatunnein

Espoossa Karakappelissa lauletaan Yhteen ääneen -yhteislauluja klo 14.00 alkaen

Yhteislaulua ja kuoron avoimet harjoitukset Sulkavalla klo 16.30 alkaen

Pop-up -konsertti Viitasaarella klo 17.00

Jokioisissa on luvassa klo 17.30 alkaen yhteislauluja, kulkue, kahvitarjoilu ja musiikillinen ehtoollisen vietto

Kuusamossa yhteislaulutilaisuus klo 18.00

Eurassa kaikki seurakunnan musiikkiryhmät esittäytyvät klo 18.00

Alajärvellä Lehtimäen kirkossa on konsertti ja kahvit klo 18.00

Hiljaisuuden messu Kuopion tuomiokirkossa klo 18.00

Ylistarossa lapsikuoro Ilosanoma laulaa paikallisessa kaupassa klo 18.00

Korpilahdella vietetään yhteislauluiltaa klo 18.00

Heinolassa pidetään avoimet kuoroharjoitukset ja pieni iltamusiikki klo 18.00 alkaen

Ähtärissä on avoimet kuoroharjoitukset klo 18.30 alkaen, sen jälkeen yhteislauluja

Punkalaitumen iltakonsertissa kuullaan mm. miten Oskar Merikanto, Pelastusarmeija ja teatteri liittyvät virteen 341

Lumijoella vietetään musiikki-iltaa kirkossa klo 19.00

Vantaan seurakuntien kamarikuoro esiintyy Hakunilan kirkossa klo 19.00 (hetkeä ennen myös ostarilla)

Kempeleessä kuullaan hengellisen musiikin toivekonsertti klo 19.00

Nurmeksessa kuullaan iltamusiikki klo 19.00

Tampereella tapahtuu koko päivän 19.9.2018

Kello 12 Lounasmusiikkia Aleksanterin kirkossa, ohjelmassa sävellyksiä ja sovituksia tamperelaisilta muusikoilta. Konsertissa esiintyvät Tampereen kanttorit solisteina ja kuorona Jani Sivénin johdolla.  Konsertti on kaikille avoin ja maksuton.

Kello 14-15 Kulttuuritalo Laikun musiikkisalissa luento ikääntyvän äänenhuollosta. Äänenhuolto on tärkeää kaikissa ikävaiheissa. Ikääntyminen tuo omat haasteensa äänenkäyttöön. Luento avaa äänenmuodostuksen saloja ja keinoja, joilla laulu- ja puheääni pidetään toimintakuntoisena kaiken ikää. Kouluttajana toimii VoiceWell-menetelmän kehittäjä ja kouluttaja Kirsti ”Kicka” Leppänen. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Kello 15.30-16.30 Kulttuuritalo Laikun musiikkisalissa Iloa ilmaisuun- esiintymisvalmennusta antaa näyttelijä ja teatteriopettaja Anu Niemi. Miten karkottaa liiallinen jäykkyys ja jännitys esiintymisestä? Erillisillä harjoituksilla haetaan esiintymiseen iloa, rentoutta ja ilmaisun voimaa. Kaikille esiintymisestä kiinnostuneille avoin ja maksuton tilaisuus.

Kello 17-18 avoimet kuoroharjoitukset Aleksanterin kirkossa. Kouluttajana kuorokapellimestari Heikki Liimola. Tule kokeilemaan kuorolaulua! Mukaan kutsutaan kaikkia laulamisesta innostuneita. Mukana harjoituksissa Tampereen seurakuntien kuorolaisia ja Tampereen kirkkomusiikkipiirin kuorolaisia, joten yksin ei tarvitse laulaa.

Kello 18.30-19  Keskustorilla Vanhan kirkon edustalla lyhyt yhteislaulutilaisuus,  laulattajina kanttorit ja Suurkuoro.  Kaikille avoin tilaisuus.

Kello 19 Konsertti Vanha kirkko: Wimme & Rinne. Maamme kansainvälisesti tunnetuin nykyjoikaaja Wimme Saari ja kokeellisella jazzilla uransa aloittanut arvostettu saksofonisti ja klarinetisti Tapani Rinne ovat tehneet yhteistyötä kohta neljännesvuosisadan. Konsertti koostuu virsistä ja duon aiemmista ohjelmista. Konsertissa on improvisointia, joikua ja sähköistä maisemaa, syvää tunnetta, pohjoista bluesia ja gospelia. Wimme Saari: Virret ovat minussa syvällä, samalla tavalla kuin joikukin. Minun on joskus vaikea veisata, kun liikutus pyrkii esille, se hetki on niin herkkä ja väkevä. Liput 15€,  ennakkoon 10 €.  Tied. maiju.hayrynen@evl.fi

 

Vapaasti käytettäviä kuvituskuvia

Kuvituskuva 1

Kuvituskuva 2

Kuvituskuva 3

Kuvituskuva 4 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart