Viestintäkoulutukset 2018-2019

Kirkkomusiikkiliiton uuden, alueellisesti toteutettavan koulutuspaketin aiheena on toivomusten mukaisesti viestintä. Koulutus on 4-5 tunnin mittainen työpaja ja se on saatavilla syksyllä 2018 sekä vuoden 2019 aikana.

Osallistujiksi kutsutaan kirkkomusiikkipiirin toimijoita, jäsenyhdistysten ihmisiä sekä alueen jäsenseurakuntien musiikkitoimijoita. Koulutuspaketti on saatavilla ilmaiseksi kerran / piiri ja toki tarvittaessa pientä korvausta vastaan useampaankin kertaan. Jos osallistujamäärä on jäämässä hyvin pieneksi, koulutusta ei välttämättä toteuteta piirissä.

Tämän paketin kouluttajana toimii Kirkkomusiikkiliiton viestintävastaava Sipriina Ritaranta. Koulutuksen sisällössä otetaan huomioon kunkin piirin ja/tai osallistujien toiveet, haasteet ja erityistarpeet. Mahdollisia aihesisältöjä ovat esimerkiksi:

 • kuoron/yhdistyksen/seurakunnan musiikkitoiminnan/piirin yksinkertainen viestintäsuunnitelma vuodenkierron huomioon ottaen
 • viestinnän tärkeimpien kohderyhmien tunnistaminen ja ydinviestit kullekin
 • paikallismedialle tiedottaminen
 • sosiaalinen media: periaatteet, vinkit, kanavat, mahdollisuudet
 • ilmoitusten tekeminen: lehti-ilmot, yksinkertainen ”tolppamainos” jne.
 • käsiohjelmat yms. konserttimateriaali
 • haastattelut: henkilöt, tarinat
 • viestinnän vastuiden hahmottaminen ja sopiminen
 • sopiva kanava kullekin asialle
 • jäsenviestit
 • yhteydenpito liittoon ja viestinnällisen yhteistyön mahdollisuudet/vahvuudet liiton kanssa

Oman alueesi viestintäkoulutuksesta voit tiedustella alueellisesta kirkkomusiikkipiiristäsi.

Kouluttajan työpanos on kirkkomusiikkipiirille ilmainen, eikä piirin tarvitse myöskään osallistua kouluttajan matka- ja majoituskuluihin. Piiri järjestää koulutukselle tilan, viestii siitä alueensa kirkkomusiikkitoimijoille ja ottaa vastaan ilmoittautumiset. Viestintäkoulutuspaketille voi hakea Kirkkomusiikkiliiton jäsenten koulutustukea. (Haku vuoden 2019 koulutuksille syyskaudella 2018.) Huomioi, että koulutuskiertueelle ei voi hakea Kirkkomusiikkiliiton jäsenjärjestöille varattua Agricola-opintokeskustukea. Jos haluatte tilata viestintäkoulutuksen omaan piiriinne, ota yhteys sipriina.ritaranta@skml.fi p. 050 336 5396.

 

P.S. Koulutuskiertuesisältöjä vuodelle 2020 aletaan suunnitella pian. Kerro (jonna.aakkula@skml.fi), mistä aiheista toivoisit jatkossa koulutuskiertuetta! Aihe voi liittyä niin tukitoimiin – kuten tämä viestintäkoulutus – tai itse musiikilliseen tekemiseen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart