Kuopion Alavan kirkkokuoro palkittiin vuoden musiikkiryhmänä 2018

Kuopion Alavan kirkkokuoro johtajanaan kanttori Ossi Jauhiainen palkittiin Suomen Kirkkomusiikkiliiton vuoden musiikkiryhmä -nimityksestä Yhteisvastuukonsertissa su 18.3.2018 Alavan kirkossa.

Tunnustuksen, johon kuuluu 500 euron stipendi ja 1 000 vuoden musiikkiryhmän ja Kirkkomusiikkiliiton yhteistoimintaan luovutti Kirkkomusiikkiliiton toiminnanjohtaja Jonna Aakkula:

”Tänä vuonna Kirkkomusiikkiliiton vuoden musiikkiryhmä -valinnassa haluttiin monipuolisen musiikkitoiminnan lisäksi antaa erityisesti arvoa sille, kuinka musiikkitoiminta voi tehdä ja tuottaa monella tavalla hyvää.

Alavan kirkkokuoro on vuosien mittaan kerännyt rahaa Yhteisvastuulle sekä itse valitsemiinsa, usein paikallisiin hyväntekeväisyyskohteisiin. Lahjoitusten lisäksi Alavan kirkkokuoro levittää hyvää esimerkiksi vierailemalla sairaaloissa ja palvelutaloissa. Musiikki viedään myös heidän luo, jotka eivät voi itse mennä sitä kuuntelemaan.

**

Tänään Yhteisvastuukonsertissa muistamme ihmisiä, joiden kohdalla edes elämän perustarpeet – ruoka, lääkkeet ja katto pään päällä – eivät tule toteutuneiksi. Näiden perustavanlaatuisten huolien ja murheiden rinnalla omat surut ja murheemme voivat näyttää pieniltä – mutta tuntua silti raskailta kantaa. Ihan jokaisella meistä on omat elämänhaasteemme ja surumme.

Tutkimusten mukaan suomalaisten elämänlaatua heikentävistä tekijöistä se yleisin on yksinäisyys. Joka viides suomalainen kokee yksinäisyyden olevan merkittävä omaa elämänlaatuaan heikentävä tekijä. Yksinäisyyttä voi kokea sellainenkin ihminen, jonka ympärillä on toisia ihmisiä. Kaipaamme toisen ihmisen kohtaamista ihmisenä. Kuten tiedämme, ystävä voi auttaa kohtaamaan ja kantamaan murheet ja huolet.

**

Alavan kirkkokuoro on työikäisten kuoro. Kuoron toiminnassa on erinomaisia käytäntöjä, jotka mahdollistavat toimintaan osallistumisen, kuten lapsiparkki, ja ystävystymisen, kuten ne harjoitusten alussa juotavat pullakahvit.

Tiedetään, että kuorolaulu tekee ihmiselle hyvää. Kuorolaulun parissa, yhdessä tehden ja yhdessä kokien syntyy sellaista yhteyttä, joka luo ihmisille ystävyyden kannattelevia verkostoja. Rohkaisen kaikkia paikallaolijoita tulemaan mukaan kirkkomusiikkitoimintaan. Seurakunnan musiikkitoiminnassa on jokaiselle oma paikkansa. Täällä Alavan seurakunnassakin on muun muassa lapsikuoro, nuorten kuoro, bänditoimintaa, seniorikuoro ja niin edelleen.

**

Alavan kirkkokuoro tekee hyvää paitsi laulajille itselleen, levittää hyvää myös ympärilleen. Onnittelen Alavan kuorolaisia ja kanttori Ossi Jauhiaista siitä, että te yhdessä olette Alavan kirkkokuoro, Suomen Kirkkomusiikkiliiton vuoden 2018 musiikkiryhmä.”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart