Vuoden 2018 musiikkiryhmä on kuopiolainen Alavan kirkkokuoro

Vuoden musiikkiryhmä on Suomen Kirkkomusiikkiliitto ry:n myöntämä tunnustus ansiokkaasta työstä kirkkomusiikin piirissä. Vuonna 2018 se myönnetään kuopiolaiselle Alavan kirkkokuorolle.

Tunnustus haluttiin antaa ryhmälle, joka toteuttaa aktiivista, innostavaa ja ennakkoluulotonta toimintaa kirkkomusiikin parissa. Lisäksi tänä vuonna valinnassa haluttiin erityisesti painottaa kirkkomusiikin monipuolisuutta ja sitä, kuinka kirkkomusiikkitoiminnassa voi taiteellisten arvojen rinnalla tehdä sosiaalista hyvää kuten lisätä yhteisöllisyyttä tai antaa ihmiselämälle mielekästä sisältöä.

Alavan kirkkokuoroa johtaa kanttori Ossi Jauhiainen, jonka monipuolinen musiikkitausta näkyy vahvasti kuoron työskentelyssä. Kuoron toimintaperiaatteena on, että seurakunnan rahoituksella järjestyy koko perustoiminta: johtaja, tilat, nuotit, lapsiparkki, harjoituskahvit ja niin edelleen. Näin konserttien tulot pystytään ohjaamaan hyväntekeväisyyskohteisiin.

– Olen erityisen iloinen siitä, että vuoden musiikkiryhmä on periaatteessa ihan tavallinen kirkkokuoro. Alavan kirkkokuorossa tehdään monia asioita tavalla, johon juuri kirkkokuorotoiminta antaa mahdollisuuden: hyvän tekeminen kuorotoiminnan kautta, monipuolinen ja tiiviisti vaihtuva ohjelmisto sekä laulajien värikäs kirjo, joka luo tilaa kohtaamiselle ja yhteisöllisyydelle, kertoo Kirkkomusiikkiliiton toiminnanjohtaja Jonna Aakkula.

Messuissa Alavan kirkkokuoro on mukana tyypillisesti kerran kuussa. Lisäksi kuoro toteuttaa runsaasti erilaisia konsertteja ja produktioita taidemusiikista gospeliin, teemamessuihin ja artistitaustoihin. Kuorolaiset vievät vierailemalla esimerkiksi sairaalassa ja palvelutaloissa musiikkia myös niiden ihmisten luo, jotka eivät pysty konsertteihin tai messuihin saapumaan.

– Erilaisista elämänlaatua heikentävistä tekijöistä yksinäisyys on tutkitusti se, joka koskettaa suurinta ryhmää suomalaisia. Tutkimusten mukaan joka viides suomalainen kokee yksinäisyyttä. Yhteisöllinen kuorotoiminta on parasta lääkettä ja ennaltaehkäisyä yksinäisyyteen. Lisäksi kuorotoiminnan kautta voidaan tehdä hyvää myös toisille, kertoo Jonna Aakkula.

Vuoden musiikkiryhmä -nimitykseen kuuluu 500 euron rahapalkinto sekä 1 000 euron varaus tunnustuksen saaneen ryhmän ja Kirkkomusiikkiliiton yhteistoimintaan. Valinnan vuoden musiikkiryhmästä teki Kirkkomusiikkiliiton hallitus.

Kuvia kuorosta ja esittelyvideo:

Alavan kirkkokuoro 1

Alavan kirkkokuoro 2

Alavan kirkkokuoro 3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart