Vastaa Kirkkomusiikkiliiton kyselyyn kirkkomusiikkitoiminnasta hoitolaitoksissa

Vierailut esimerkiksi hoitolaitoksista kuuluvat mm. monien kirkkokuorojen toimintaan. Miten teillä toimitaan? Vastaa Kirkkomusiikkiliiton kyselyyn kirkkomusiikkitoiminnasta hoitolaitoksissa tästä linkistä.

Kuka/ketkä seurakunnastanne käyvät toteuttamassa musiikkitoimintaa hoitolaitoksissa? Koetteko tarvetta koulutukselle tai materiaalille, joka tukisi tätä tekemistä? Millaista musiikkitoimintaa sinä haluaisit hoitolaitoksiin?

Kysely on kaikille avoin. Voit olla kanttori, kirkkomusiikkiharrastaja tai musiikinkuuntelija. Kyselyn avulla kartoitamme, kuinka hoitolaitoksissa toteutettavaa musiikkitoimintaa voitaisiin tukea ja voimme tehdä näkyväksi arvokasta musiikkitoimintaa. Siksi olemme hyvin kiitollisia kaikista vastauksista.

Vastausaikaa tammikuun 2018 loppuun asti. Kiitokseksi arvomme vastaajien kesken suuren määrän nuotti- ja kirjapaketteja. Kyselyyn voi halutessaan vastata myös nimettömänä.

1 ajatus aiheesta “Vastaa Kirkkomusiikkiliiton kyselyyn kirkkomusiikkitoiminnasta hoitolaitoksissa”

 1. Mirjam Laine

  Hei! Olen käynyt 2-3 eri palvelutalossa pitämässä yhteislauluhetkiä reilun 7 vuoden ajan. Väliin freelancerina, 2-3 vuotta kansalaisopiston kautta.
  Aloittaessani en mistään löytänyt sopivia lauluvihkosia, joten tein sellaisen itse. Vuosien varrella vihkosia( A4-kokoisia,teksti isolla präntillä, tyyliin yksi laulu per sivu tai lyhyitä 2) on kertynyt
  4 erilaista , kussakin n. 30-50 laulua, joista riittää hyvin useampaankin kertaan. Sisältö: vanhoja kansakoululauluja, maakuntalauluja, hengellisiä, joitakin Tapio Rautavaaran, Uralin pihlajaa, Veteraanin iltahuuto jne. Tuttuja, jotka asukkaat osaavat lähes ulkoa. Suurin osa palvelutalojen asukkaista on muistisairaita, joiden kanssa yhteys syntyy parhaiten juuri yhdessä laulamalla.
  Joidenkin laulujen viereen piirsin jonkun lauluun sopivan kuvan, esim. orava, saunamökki, lettipäinen tyttö, ikään kuin pieneksi virikkeeksi, joista voi laulujen välillä muutaman sanan tai pikku kysymyksen esittää.
  -Nämä vihot ovat toimineet hyvin ja suosittelisin tällaisia vihkosia ”virallisestikin” tekemään.
  Niitten kanssa voisi helposti yksin tai pikku ryhmänä vierailla hoitolaitoksissa tai markkinoida niitä myös laitoksiin hoitajien avuksi. Ohjelmaa noissa hoitopaikoissa ei ole todellakaan liikaa. Tutut laulut tavoittavat parhaiten, sen olen monesti ilolla todennut! ”Olipa mukavaa”-kommentit saavat jatkamaan tätä työtä. Ps. Joulun aikaan olen laulattanut vanhoista Kauneimmat Joululaulut -vihkosista, niitten tekstikoko on vaan kovin pientä. Eli joululauluista oma isotekstinen versio olisi myös kiva.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart