Pohjoismaiset kirkkolaulujuhlat

Pohjoismaisia kirkkolaulujuhlia vietetään Tanskan Odensessa ke 9.5. – su 13.5.2018. Suomen Kirkkomusiikkiliiton jäsenet ovat tervetulleita mukaan!

Kirkkomusiikkiliiton edustuskokoonpanona tapahtumaan osallistuu Leppävirran seurakunnan lauluryhmä Canto. Suomen edustussäveltäjä tapahtumassa on prof. Timo Kiiskinen.

Tapahtuman (tanskankieliset) verkkosivut täällä: http://nksf2018.dk/

Mitä se maksaa?
Tapahtumassa on osallistumismaksu, joka kattaa tapahtuman ohjelman: retket, konsertit, työpajat, ruokailuja jne. Osallistumismaksu on 1 950 DKK (noin 265 €), jos ilmoittautuu ennen 1.12.2017, 2250 DKK (noin 305 €). Lisätietoa osallistumismaksuista löydät tapahtuman omilta verkkosivuilta. Lisäksi kukin osallistuja maksaa majoituksen ja matkat. Suomen Kirkkomusiikkiliitto voi myöntää matkatukea yhdelle tai useammalle SKML:n jäsenkuorolle/lauluyhtyeelle tms. tai SKML:n jäsenseurakunnassa toimivalle kokoonpanolle enintään 1 000 € / kokoonpano. Matkatukea voidaan myöntää eri kokoonpanoille yhteensä enintään 1 700 €. Tukea haetaan vapaamuotoisesti kirjallisesti SKML:n hallitukselta. (Ota yhteys toiminnanjohtajaan: jonna.aakkula(at)skml.fi

Mitä siellä tapahtuu?

Ohjelma rakentuu kahden kokonaisuuden ympärille. Enemmän haasteita kaipaavat laulajat osallistuvat Pohjoismaisen messun toteutukseen. Messu on uutta musiikkia, johon säveltäjiä tulee yksi kustakin pohjoismaasta. Toinen vaihtoehto, ”Sinfoninen virsi”, koostuu pohjoismaisista virsistä kokonaisuudeksi kudottuna. Lisäksi ohjelmassa on tutustumista tanskalaiseen kirkkomusiikkiin, mahdollisuuksia omille esiintymisille ja monenmoista ”hyggeä”, eli tanskalaisten tunnetusti osaamaa mukavaa yhdessäoloa.

Miten Odenseen:
Odenseen pääsee esimerkiksi lentämällä ensin Kööpenhaminaan, mistä junayhteys Odenseen. Lennon Kööpenhaminaan voi saada varsin edullisesti, esimerkiksi tätä kirjoittaessa yhteyksiä on tarjolla Helsinki-Vantaalta hintaan 39 € / hlö / suunta. Junan matka-aika 1 h 15 min, katso lisätietoja täältä: http://www.goeuro.se/resa/koepenhamn/odense

Tiesitkö?
Tanskassa kirkkokuorot ovat puoliammatillisia kokoonpanoja, joihin kanttorit ovat keränneet paikkakunnan parhaita laulajia. Kirkkokuorojen taso on Tanskassa korkea. Meillä suomalaisilla olisi näytettäväksi tanskalaisille ja muille pohjoismaisille laulajille niin korkeatasoisia kokoonpanoja, kuin myös sitä, että Suomessa kirkkomusiikkitoiminnassa on tilaa kaikille. Siksi kannustamme Suomesta Pohjoismaisille kirkkolaulujuhlille mukaan ihan kaikenlaisia kirkkolaulajien ryhmiä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart