Oopperalaulaja Jorma Hynninen on tämän vuoden kirkkomusiikin päivän suojelija

Kirkkomusiikin päivää vietetään sunnuntaina 22.9.2024

Tämän vuoden kirkkomusiikin päivän suojelija on oopperalaulaja Jorma Hynninen.
Hynninen valitsi kirkkomusiikin päivän teemavirreksi virren 315, Valvoa mun, Jeesus, anna, joka myös kuuluu kyseisen pyhän virsisuosituksiin.

”Mitkä virret ovat olleet erityisen merkittäviä oman elämän aikana, niin virsi 315 voisi olla yksi sellainen”, kertoo eläkepäiviään Leppävirralla viettävä Hynninen. Hän kertoo tutustuneensa virteen ensimmäisen kerran ollessaan Heinolan seminaarin oppilaana. Siellä piti opetella 40 virren säestykset. ”Paitsi että se on pohjoissavolainen toisinto, jossa körttiläisyys kuuluu hyvin selvästi, niin se puhutteli tekstillään kuin myös sävelkulullaan. Se on juuri sitä, mitä körttivirsi on: mielikuvitusrikasta, siellä vaihtuvat äänialueet, tulee määrättyjä nousuja ja laskuja ja palautuksia niin kuin hyvässä musiikissa ihan musiikkina. Jo ensimmäinen fraasi on äärettömän kaunis ja linjakas”, Hynninen kuvailee virttä 315.

”Ja koska siitä tuli mielivirsi niin sitä oli helppo harjoitella, kun siinä ei ollut yhtään ylennys- eikä alennusmerkkiä”, hän vitsailee.
Lisää Jorma Hynnisen terveisiä kirkkomusiikkiväelle kuullaan lähempänä varsinaista kirkkomusiikin päivää.

Kirkkomusiikin päivää on vietetty vuodesta 2018 alkaen. Vuotuisena päivänä Kirkkomusiikkiliitto haastaa seurakuntia, kuoroja ja kaikkia musiikkitoimijoita pitämään kirkkomusiikin asemaa esillä esimerkiksi konserttien ja musiikkitilaisuuksien muodossa.
Shopping Cart