Ehdotuksia julkaistavista nuoteista toivotaan

Yhteiskustannus on Suomen kirkkomusiikkiliiton ja Suomen kanttori-urkuriliiton yhteinen nuottikustantamo, joka etsii ja julkaisee uusia sävellyksiä ja sovituksia seurakuntien, kuorojen, yhtyeiden ja muiden musiikkiryhmien käyttöön.

Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia julkaistavista teoksista. Ehdotuksia voi lähettää kuka tahansa ja ne voivat olla yksi- tai moniäänisiä lauluja joko säestyksellä tai ilman, instrumentaaliteoksia tai sanoituksia. Ehdotettavat teokset lähetetään Kirkkomusiikkiliiton musiikkisihteerille, joka vie ne julkaisutoimikunnan arvioitaviksi. Lähetettävistä teoksista tulee käydä ilmi kaikki tekijät: säveltäjät, sovittajat ja sanoittajat. Julkaisutoimikunta käsittelee kaikki saapuneet julkaisuehdotukset ja tekee päätöksen mahdollisesta julkaisemisesta. Julkaisupäätöstä tehtäessä arvioidaan muun muassa teoksen taiteellinen taso, vaikeusaste ja monikäyttöisyys.

Julkaisutoimikunnan jäsenet ovat kanttoreita, jotka edustavat kumpaakin taustaorganisaatiota. Toimikunnan sihteerinä toimii Kirkkomusiikkiliiton musiikkisihteeri, joka toimii myös yhteyshenkilönä Yhteiskustannuksen ja tekijöiden välillä.

Yhteiskustannus ei julkaise teoksia, jotka ovat kokonaisuudessaan jo ennestään jonkun toisen kustantamon julkaisemia, mutta voimme julkaista esimerkiksi uusia sävellyksiä tuttuihin teksteihin tai uusia sovituksia jo olemassa olevista sävellyksistä. Julkaistavista teoksista laaditaan kustannussopimus. Sopimuksen tarkoituksena on muun muassa taata tekijöiden oikeudet heille kuuluviin korvauksiin myydyistä nuoteista.

Valmiit nuotit ovat tilattavissa SKML:n verkkokaupasta osoitteessa https://skml.fi/kauppa/

Kirkkomusiikkiliiton musiikkisihteerinä toimii Kalle Kivelä, kalle.kivela@skml.fi, 050 336 5396. Voit ottaa häneen yhteyttä kaikissa julkaisuun liittyvissä asioissa.

1 ajatus aiheesta “Ehdotuksia julkaistavista nuoteista toivotaan”

  1. Paluuviite: Nuorisokuorotapahtuma Hämeenlinnassa 12.2. – 13.2.2022 – Suomen Kirkkomusiikkiliitto ry

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart