Kiinnostaako Kirkkomusiikkiliiton hallitustyöskentely?

Kirkkomusiikkiliiton hallituksen jäsenet valitaan vuosikokouksessa. Tänä vuonna kokous järjestetään poikkeuksellisesti etäyhteydellä la 5.9.2020.

Liittohallituksen jäsen Jouni Ortju Kuopiosta on ilmoittanut, ettei ole käytettävissä jatkokaudelle hänen nykyisen kautensa päättyessä vuoden 2020 lopussa.

– Antoisinta hallitustyöskentelyssä on ollut asioiden kirjon ja tämän ”kirkkomusiikkiperheen” kokonaisuuden ymmärtäminen sekä sen oivaltaminen, miten paljon upeaa työtä eri puolilla Suomea tehdään kirkkomusiikin eteen. Näitä upeita toteutuksia ja toimijoita toivoisin monen muunkin pääsevän näkemään ja kuulemaan, sanoo Jouni Ortju.

Jouni Ortju on ammatiltaan yrittäjä, liikkeenjohdon konsultti. Ortju laulaa Kuopion Alavan seurakunnan kirkkokuorossa. Hän on ollut Kirkkomusiikkiliiton hallituksen jäsen vuoden 2018 alusta.

– Hallitustyöskentelyssä käsitellään laajasti kaikkea kirkkomusiikkiin liittyvää, asioiden pääpaino on usein liiton käytännön toiminnan pyörittämiseen liittyvissä asioissa kuten mm. talous, tulevan suunnittelu, painopistealueiden pohtiminen, yhteistyö erilaisten toimijoiden kanssa, uuden ideointi jne.

Millaiselle ihmiselle Jouni Ortju suosittelisi pyrkimistä Kirkkomusiikkiliiton hallituksen jäseneksi?

– Sellaiselle, joka on kiinnostunut kirkkomusiikin tunnetuksi tekemisestä ja haluaa laittaa itsensä likoon hyvän yhteisen asian puolesta. Henkilölle, jolla on ajatuksia ja ideoita miten toimintaa voitaisiin kehittää. Henkilölle, jolla on omakohtaista kokemusta kirkkomusiikin vaikutuksista elämäänsä vaikkapa harrastuksensa tai työnsä puolesta. Ja visionäärejä sekä tulevaan avoimesti ja uteliaasti suhtautuvia ihmisiä olisi aina hyvä olla toiminnassa mukana!

***
Kiitos Jounille jo tässä vaiheessa aktiivisesta ja kiinnostavia näkökulmia esiintuoneesta hallitustyöskentelystä. Jounin kausi hallituksessa jatkuu iloksemme vuoden 2020 loppuun asti.
***

Kuka voi olla Kirkkomusiikkiliiton hallituksen jäsen?

Liittohallituksen jäsenille ei ole asetettu erityiskriteerejä, eli kuka tahansa sopivaksi katsottu henkilö voi tulla valituksi liittohallituksen jäseneksi. (Poisluettuna varsinaiset jäsenet, jotka ovat olleet jäsenenä yhtäjaksoisesti kolmen kauden ajan.) Liittohallituksen jäsenet pyritään valitsemaan niin, että heissä on teologi sekä musiikillisia johtajia että laulaja- tai soittajajäseniä.  Hallituksen jäsenistä voit lukea tarkemmin Kirkkomusiikkiliiton säännöistä 12§ 

Mitä hallituksen jäsenyys tarkoittaa käytännössä?

Suomen Kirkkomusiikkiliiton hallitus kokoontuu tyypillisesti noin neljä kertaa vuodessa, minkä lisäksi vuoden aikana voidaan pitää muutamia sähköpostikokouksia. Kokouspaikkana on yleensä Helsinki / Kirkkomusiikkiliiton toimisto. Yksi kokous pidetään Kirkkomusiikkiliiton neuvottelupäivien/edustajakokouksen yhteydessä. Kokouksista maksetaan kulukorvaukset ja päivärahat sekä kokouspalkkio 50 € (pj 84 €). On toivottavaa, että hallituksen jäsenet haluavat aktiivisesti jakaa ideoita, ajatuksia ja osaamista siihen, millaista toimintaa Suomen Kirkkomusiikkiliitto tekee. Hallitus voi asettaa myös erilaisia työryhmiä. Hallituksen nykykokoonpanoon voit tutustua täällä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart