Kirkkomusiikin päivä pe 11.9.2020

Paikkansa jo vakiinnuttanutta Kirkkomusiikin päivää vietetään tänä vuonna perjantaina 11.9.2020. Samaan aikaan Helsingissä on aikeena viettää Pohjoismaista Kirkkomusiikkisymposiumia, johon odotetaan osallistujiksi satoja kanttoreita eri puolilta Suomea sekä muista Pohjoismaista.

Suunnitelmien mukaan kanttorien suurkuoro laulaa pe 11.9.2020 Helsingin Kansalaistorilla (Musiikkitalon ja Oodi-kirjaston viereisellä alueella). Suurkuoro laulaa kanttori Pia Bengtsin johdolla tutut virret:
Herraa hyvää kiittäkää / Lova God i himleshöjd
Härlig är jorden
Tulkoon tie sinua vastaan

Kirkkomusiikin päivän ohjelmaan kuuluu myös Suomen Kirkkomusiikkiliiton vuoden 2020 musiikkiryhmän konsertti Agricolan kirkossa Helsingissä klo 19.00. Konsertti on osa Pohjoismaista kirkkomusiikkisymposiumia ja siihen on vapaa pääsy.

Toivotaan, että eri puolilla maata muut kirkkomusiikkitoimijat ja kotiseuduille jääneet kanttorit toteuttavat päivää vanhaan tapaan jalkautuen ihmisten arkeen ja kutsuen uusia kirkkomusiikkiharrastajia mukaan alkavan kauden toimintaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *