Finlandia-hymniä itsenäisyyspäivänä laulamaan

Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -organisaatio  kannustaa kanttoreita ja kuorolaisia tarttumaan aloitteeseen esittää Jean Sibeliuksen Finlandia-hymni itsenäisyyspäivänä 6.12.2017 jumalanpalvelusten alussa mahdollisimman monessa kirkossa, mieluiten sadan hengen kuorojen toimesta.
 
Lähtökohtana on kanttori, säveltäjä Petter Ohlsin aloite:’Sata kuorolaista sadassa kirkossa’ tai ’Juhla-Finlandia’, jossa tavoitteena on saada sadan laulajan kuorot laulamaan Finlandia mahdollisimman monessa kirkossa itsenäisyyspäivän jumalanpalvelusten alkuun. Ohls on myös toteuttanut hankkeen verkkosivun, josta löytyy aiheesta lisätietoa: http://www.satalaulajaasadassakirkossa.fi/. Tuolta verkkosivulta on mm. mahdollista ladata ja tulostaa diplomit kullekin osallistuneelle laulajalle.

 
Mikäli näin isojen kuorojen kokoaminen on haasteellista, pienemmätkin kuorot toki käyvät. Satavuotisjuhlavuonna itsenäisyyspäivän perinteisiin hetkiin kuten jumalanpalveluksiin halutaan luoda jokin erityinen ja samalla suomalaisia eri puolilla maata yhdistävä elementti, joka tässä tapauksessa olisi Finlandia.
 
Samalla toteutuu erinomaisesti juhlavuoden pääteema Yhdessä.
 
Koska media on osoittanut kiinnostusta tästä hankkeesta, Suomi 100 -organisaatio kerää mielellään tietoja niistä seurakunnista ja kirkoista, joissa tämä aloite on toteutumassa, ja kuoroista, jotka osallistuvat esiintymisiin. Voitte lähettää tietoja  sekä yhteystiedot mahdollisia mediatiedusteluja varten: suvi.innila@vnk.fi

1 ajatus aiheesta “Finlandia-hymniä itsenäisyyspäivänä laulamaan”

  1. Johanna Koivumaa

    Mepä laulamme myös Finlandia-hymnin aamulla sanajumalanpalveluksen alussa 6.12. Kannuksessa. Mukana Kannuksen kirkkokuoro ja Arietta. Päivällä kaupungin kanssa yhteisessä juhlassa esitämme Finlandian kokonaisuudessaan Kannuksen Soittokunnan kanssa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart