Woocommerce: uuden tilauksen luominen käsin

< Takaisin

Jos asiakas tilaa postitettavia tuotteita sähköpostilla tai puhelimitse, tilaus luodaan ainoastaan Odooseen. Mutta jos tilaus sisältää (myös) ladattavia tuotteita, täytyy tilauksen mennä Woocommercen kautta, muuten asiakas ei saa vesileimattuja pdf-tiedostoja. Eli, tässä tapauksessa tilaus luodaan erikseen sekä Odooseen että Woocommerceen, maksutapana ainoastaan laskutus.

Tilaukset liikkuvat järjestelmässä siis vain yhteen suuntaan: Woocommercesta Odooseen, ei toisinpäin.

Woocommerce >> Tilaukset >> Lisää tilaus -painike (yläreunasta)

Täytä asiakkaan tiedot klikkaamalla kynän kuvaa. Laskutustiedot ovat pakolliset, tähän merkittyyn sähköpostiosoitteeseen menevät kaikki tilaussähköpostit ja latauslinkit. Toimitusosoite ei ole pakollinen.

Lisää tuotteet tilaukseen klikkaamalla Lisää tuote/tuotteita -painikkeesta. Tästä avautuu lisää painikkeita (ks. alla). Laske uudelleen -painike laskee automaattisesti verot.

Laskutuslisän saat lisättyä Lisää maksu -painikkeesta:

Kirjoita Lisää maksu -painikkeesta avautuvaan ikkunaan 2 ja hyväksy. Seuraavaksi pääset muokkaamaan tilausriviä rivin oikean reunan kynän kuvasta. Voit vaihtaa tuotteen otsikoksi Laskutuslisä, sekä alv 0 % -hinnan ja alv:n määrän. Lopuksi tallenna.

Saatuasi tilauksen valmiiksi, valitse oikeasta yläkulmasta Send order email -otsikon alta haluamasi sähköposti (Tilaus valmis lähettää tilausvahvistus- ja latauslinkkiviestin) ja klikkaa Save order & send.

Tarkista lopuksi, että Woocommerce on luonut asiakkaalle oikeudet ladattaviin tiedostoihin. Näin pitäisi tapahtua automaattisesti, mutta voit myös lisätä ne käsin etsimällä tuotteet erikseen ja asettamalla pääsyn.

Previous Woocommerce: Paytrail-maksun tarkistaminen