Odoo/Myynti: Tuotteen muokkaaminen

Olet täällä:
< Takaisin
1. Kirjaudu omilla tunnuksillasi sisään: skml.sprintit.fi
2. Klikkaa Myynti vasemmasta yläkulmasta
3. Klikkaa Tuotteet valikosta
4. Oikean yläkulman painikkeista voit valita joko ruudukko-näkymän…
…tai listaus-näkymän.
5. Oikean yläkulman hakukentässä voit hakea tuotteita kirjoittamalla hakusanan ja painamalla enteriä. Ei tarvitse kirjoittaa koko sanaa välttämättä. Huom. Valitettavasti julkaisunumeroilla (esim. YK247) ei voi hakea.
6. Klikkaa tuotteen tiedot auki laatikosta (tai listaus-näkymässä tuotteen nimen kohdalta).
7. Päästäksesi muokkaamaan tuotetta, klikkaa Muokkaa vasemmalta yläreunasta.
8. Toiminto-kohdasta aukeaa valikko, jossa voit poistaa tuotteen tai kopioida sen. (Jos Toiminto-valikko ei aukea, päivitä sivu.)
9. Välilehtien otsikoita klikkaamalla pääset tutustumaan tuotteen tietoihin.
10. Muokkaus-näkymässä voit muokata kaikkia kenttiä. Halutessasi voit siirtyä välilehdeltä toiselle, tehdä kaikki tarvittavat muutokset ja painaa Tallenna vasta lopuksi. Voit myös tallentaa tietenkin niin usein kun haluat ja palata sitten takaisin Muokkaa-painikkeesta. Hylkää-painike ei tallenna uutta tuotetta eikä mitään tekemiäsi muutoksia. Punaisella rastilla (X) merkittyjä kenttiä tai välilehtiä ei muuteta.

HUOM. Valitse Internal Category -kohdassa joko Yhteiskustannus tai SKML, että raportit menevät oikein.

11. Tekijät-välilehdellä voi muokata teoksen tekijöitä. Piilota tekijätiedot -täpän valitsemalla tekijätiedot eivät näy verkkokaupassa tuotesivun tuotekuvauksessa. Tämä koskee lähinnä vain nuottikokoelmia. Olemassa olevia voi muokata klikkaamalla haluttua kohtaa rivillä. Kumppani id -sarakkeessa määritellään tekijät. Klikkaamalla tekijän nimeä ja poistamalla nimen, hänen tilalleen voidaan lisätä toinen tekijä. Rooli-sarakkeessa määritellään (klikkaamalla aukeaa alasvetovalikko), onko tekijä säveltäjä, sanoittaja, sovittaja vai suomentaja. Info-sarakkeessa ovat tekijää koskevat mahdolliset lisätiedot. Tekijän kohdalle voi lisätä vuosiluvun, jolloin hän on säveltänyt teoksen. Ensin klikataan hänen rivillään info-kohtaa ja kirjoitetaan siihen vuosiluku. Rojalti%-sarakkeessa ilmoitetaan tekijän kanssa sovittu rojaltiprosentti muodossa 5,00 (=5%). Tekijärivin voi poistaa kokonaan oikean reunan roskakori-merkistä. Huom. Tarkista, ettei tekijälistaan jää loppuun tyhjiä rivejä, muuten Odoo ei anna tallentaa tietoja. Poista tyhjät rivit ennen tallentamista.
Uuden tekijän voi lisätä tekijälistan lopussa Lisää kohta -linkistä. Odoo ehdottaa rekisterissä olevia tekijöitä jo muutaman alkukirjaimen perusteella, jolloin voit valita tekijän listalta. Jos kirjoittamaasi tekijää ei löydy rekisteristä, klikkaa Luo ja muokkaa…, jolloin aukeaa uusi ikkuna uuden tekijän tallentamista varten. Joissain tapauksissa voi aueta myös ”Luo Kumppani id” -ikkuna: klikkaa Luo ja muokkaa. Jos uusi ikkuna ei aukea uuden tekijän luomisen yhteydessä, saat ikkunan auki myös tästä merkistä. Tarkista, että nimi on oikein, valitse Tekijä-täppä ja paina lopuksi Tallenna. HUOM. Voit tallentaa tässä samassa yhteydessä myös tekijän yhteys- ym. tiedot.
12. Kokoonpano-välilehdellä muokataan nuotin musiikillisia tietoja. HUOM. kenttien tiedot näkyvät sellaisinaan verkkokaupan tuotekuvauksessa, joten erityischeck oikeinkirjoitus ja isot/pienet alkukirjaimet.
Jos tietoja on enemmän kuin kenttiä (esim. nuottikokoelmat), tietoja voi kirjoittaa kenttiin pilkulla erotettuna (SATB, SSA, TTBB tai Viulu, piano, kitara jne.), että saadaan kaikki nuottia koskevat tiedot tuotetietoihin.
SATB 1, 2 ja 3 -kenttiin kirjoitetaan kuorokokoonpanojen lyhenteet.
Sekakuoro 1, 2 ja 3 -kenttiin kirjoitetaan kuorokokoonpanojen nimet.
Yksiääninen-kenttään kirjoitetaan, onko kuoroteos yksi-, kaksi-, kolme- vai neliääninen (jne.).
Solistit 1 ja 2 -kenttiin kirjoitetaan mahdolliset laulusolistit, esim. Solisti (diskantti), Duetto (kaksi sopraanoa), Sooloryhmä.
Jos nuotti sisältää sointumerkit, valitaan Sisältää sointumerkit -täppä. Kun ei sointumerkkejä, täppä on tyhjä.
Jos kuorosovitus on a cappella, valitaan A cappella -täppä. Muussa tapauksessa tyhjä täppä.
Soittimet 1, 2, 3 ja 4 -kenttiin kirjoitetaan sovituksessa käytetyt soittimet, yhtyemuodot, instrumentaali, Instr. ad. lib., Instr. obligato, Soolosoitin (diskantti) jne.
Teostyyppi-kenttään merkitään esim. Motetti, Urkukoraali, Kantaatti.
13. Kirkolliset tiedot -välilehdellä lisätään teoksen mahdolliset kirkkovuoteen liittyvät tiedot, liittyvät raamatunkohdat, kirkolliset toimitukset ym.
Raamatunkohdat kirjoitetaan muodossa Joh. 10:11, Joh. 10:28, Ilm. 7:12-17.
Lista kirkkovuoden jakso-, aika- ja pyhätiedoista löytyy Kirkkokäsikirjasta.
Kirkolliset toimitukset (kaste, konfirmaatio, hautaus…).
Jos teokseen liittyy psalmi, se on joka-aikainen, sopii ordinarium– tai proprium-messumusiikkeihin, valitaan täppä. Muussa tapauksessa täppä jätetään tyhjäksi.
14. Lisätiedot-välilehdellä Kuvaus tarjoukseen -kenttä kokoaa yhteen kaikki tuotteen tiedot ja tämän kentän tiedot näkyvät verkkokaupassa tuotesivulla tuotteen kuvauksessa. Tätä kenttää EI muokata Odoossa. Kuvaus toimittajille ja Kuvaus keräilyyn -kentät eivät ole käytössä, niitä EI muokata. Lisätietoa-kenttään voi kirjoittaa nuottiin liittyviä lisätietoja, esim. ”Kirkon musiikkijuhlat 2017 -ohjelmistoa”. Myös nuottikokoelmien kappaleiden tarkemmat tiedot, sekä linkitykset nuottikokoelman eri osiin (yksittäisiin kappaleisiin) tulevat tähän.
15. Kun kaikki on valmista: klikkaa lopuksi Tallenna!

Lue seuraavaksi miten viet tuotteet Odoossa Woocommerce-puolelle.

Previous Odoo/Myynti: Raportit kirjanpitoon
Next Odoo/Myynti: Tuotteiden vieminen (Prepare Product For Export in Woo)