Perjantaina 27.8.2021 vietetään Kirkkomusiikin päivää

Kirkkomusiikin päivä on vuosittainen teemapäivä, jonka ajatuksena on viedä kirkkomusiikkia keskelle arkea sekä kutsua ihmisiä mukaan alkavan kauden toimintaan. Kirkkomusiikin päivän 2021 suojelija on valtiovarainministeri Annika Saarikko.

Tänä vuonna päivää vietetään Helsingissä järjestettävän Pohjoismaisen Kirkkomusiikkisymposiumin yhteydessä. Tiukentuneiden koronarajoitusten takia symposium järjestetään striimattuna ilman osallistujia paikan päällä.

Symposiumin konsertit striimataan suorina Helsingin tuomiokirkosta torstaista lauantaihin 26.–28. elokuuta. Symposiumin su 29.8.2021 klo 12 päättävä juhlamessu lähetetään suorana Yle Areenassa ja lähetetään myöhemmin yhteiseurooppalaisena TV-lähetyksenä.

Kirkkomusiikkisymposiumista ja poikkeuksellisista ajoista johtuen Kirkkomusiikin päivän eläviä tapahtumia eri puolilla maata on tänä vuonna tavanomaista vähemmän. Tässä joitakin maistiaisia kirkkomusiikin kentältä Kirkkomusiikin päivässä 2021:

Musiikkiharrastuksia lapsille!

Joensuun Pyhäselän kirkossa perheiden soitinseikkailu, jossa pääsee kokeilemaan soittimia – myös urkuja klo 17–19 aikaväillä.

Kirkkokuoroja!

Juvan kirkkokuoro ja Vuorenmaan kuoro esittäytyvät juvalaisille kirkkopihalla ja kirkossa klo 18.

Yhteislaulua!

Utajärven Torimakasiinilla yhteislaulutilaisuus klo 18.30.

Urku- ja pianomusiikkia!

Sastamalan Tyrvään kirkossa lounasmusiikkimaistiaisia tarjoavat kanttorit Anu Mattila ja Elisa Hietikko klo 12.

Hyvinkään seurakunnassa pianokonsertti ”Soi kunniaksi Luojan”, Kaarina Savonen, piano. Klassista pianomusiikkia: Bachin, Chopin, Debussy, Kaski. Konserttipaikkoina seurakuntatalon juhlasalissa (klo 12) ja Hyvinkään kirkko (klo 18).

Sysmän kirkossa urkuhetki klo 12 Jaak Luts soittaa Théodore Dupois’n musiikkia klo 12.

Kannuksen kirkossa urkukonsertti, Johanna Koivumaa. Vanhaa ja uutta, muun muassa häämusiikkia klo 18.

Ähtärin kirkossa kesäillan urkumusiikkia dir. cant. Timo Lehtonen soittaa Bachin urkumusiikkia klo 18.

Naantalin kirkossa Stella Aboensis: sopraano Maikki Säikkä, mezzosopraano Sanna Kola, baritoni Heikki Korhonen, urkuja soittava altto Julia Tamminen sekä luuttua soittava Tuomas Kourula tuovat Codex illuminatus -musiikkia keskiaikaisista käsikirjoituksista -konsertissaan Naantaliin monipuolisen kattauksen 1400-luvun kauneinta musiikkia klo 20. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart