Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko on Kirkkomusiikin päivän pe 27.8.2021 suojelija

Kirkkomusiikin päivää vietetään tänä vuonna perjantaina 27.8.2021. Päivän ajatuksena on saattaa kirkkomusiikki soimaan ”turuilla ja toreilla”, keskellä ihmisten arkea. Tarkoituksena on myös kutsua ihmisiä mukaan oman paikkakunnan kirkkomusiikkitoimintaan: kuoroihin, muskareihin, bändeihin ja orkestereihin.

Nyt on aika suunnata ajatuksia kohti Kirkkomusiikin päivää 2021. Mitä teillä tapahtuu Kirkkomusiikin päivänä?

Ministeri Saarikko on toiveikas ajankohdan suhteen:

  • Toivottavasti olemme päässeet syksyllä jo siihen pisteeseen, että tapahtumia voitaisiin tänäkin vuonna järjestää ihmisten keskellä, toteaa ministeri Saarikko.

Tapahtuma-ajankohta elokuussa voi helpottaa mahdollisuuksia järjestää tapahtumia myös turvallisesti ulkotiloissa.

Korona-aika on ollut vaikea yhteismusisoinnille. Mitä tapahtuu koronan jälkeen?

  • Uskon, että ihmiset kaipaavat jo kovasti takaisin rakkaiden harrastustensa pariin ja että harrastustoiminta palautuu kyllä ennalleen epidemian hellittäessä otettaan.

Ministeri Saarikko tuo esille mahdollisuuden siitä, kuinka esimerkiksi yhdessä laulaminen voi tuntua kesän lopussa aivan erityisen tärkeältä:

  • Yhteislaulutilaisuudet, yhdessä laulaminen kokoaa kansalaisia yhteen näiden vaikeiden aikojen jälkeen ja varmasti näitä tilaisuuksia olette myös järjestämässä.

Mitä teillä tapahtuu Kirkkomusiikin päivänä pe 27.8.2021? Kirkkomusiikkiliitto viestii ja kokoaa valtakunnallisesti tietoa päivän tapahtumista. Lähetä tiedot tapahtumistanne mahdollisimman ajoissa Kirkkomusiikkiliittoon: skml@skml.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart