Nuottilöydöissä pääsiäismusiikkia

Kirjoitettu

Kirkkomusiikkiliiton nuottikauppa on muuttunut digitaaliseksi. Varastosta luopumisen yhteydessä voit hankkia vanhoja nuottijulkaisuja nyt todella edullisesti 1,50 € / nuotti + toimitusmaksu 12,50 € / tilaus. Huomioi, että tarjous koskee vain näiden nuottien painettuja paperiversioita. Poistohinnat ovat voimassa niin kauan kuin varastoa riittää, kuitenkin enintään 15.2.2017 asti. Kaikki tarjoustuotteet löydät täältä.

Pääsiäismusiikkia (YK 13)
Juhani Haapasalon kokoama, hyvin pidetty kokoelma Pääsiäismusiikkia. Vihkonen sisältää Dietrich Buxtehuden pääsiäiskantaatin On Kristus noussut kuolleista (virsi 92). Kantaatin voi esittää solistisesti tai kuoromaisesti (SAT, 3 viulua, fagotti & continuo). Lisäksi vihkossa on kolme osaa erilaisista teoskokonaisuuksista erilleen nostettuna: Heinrich Schützin evankeliumiduetto Älkää te peljätkö (TB, continuo) on 23. osa Ylösnousemuskertomuksesta. Sävellaji on kvarttia alkuperäistä matalampi, jotta se on tenorin tai basson ja basson laulettavissa. Georg Philipp Telemannin Halleluja-arioso (S, continuo) on resitatiivin sisällä toistuva osa pääsiäiskantaatista. Se voisi olla evankeliumiin liittyvä Halleluja-laulu vaikkapa koko pääsiäisen ajan. Vihkossa on myös ruotsalaisen Gunno Södestenin toisen pääsiäispäivään säveltämä motetti (SAT), jota voidaan laulaa esim. ehtoollismotettina.

Dietrich Buxtehude: Nyt käännä kasvosi meihin (YK 151) Kuoropartituuri ja partituuri 
Passiokantaatti sekakuorolle 
(SSATB) ja soitinyhtyeelle
Kantaatin aloitus ja päätös on luontevaa laulaa kuoromiehityksin. Sen sijaan alttoaaria ja myös alton, tenorin ja basson tertsetti ovat solistisia. Soittimiksi riittää urkujen lisäksi kaksi viulua ja sello. Esimerkiksi tämän kantaatin avauskuoro sopii myös musiikiksi eri tilanteisiin.

Kaj-Erik Gustafsson:
Pääsiäisylistys pääsiäisaamun messusta SAB
Nouse mieli, käänny kieli VK 93, virsikoraali ja diskanttiääni

(YK 231)
Kaksi teosta sisältävä nide, jossa riemullinen Pääsiäisylistys naispainotteiselle sekakuorolle sekä virsikoraali virteen 93 Nouse mieli, käänny kieli. Diskantti voidaan laulaa vokaliisina tai soittaa. Kokonaisuus toimii esim. pääsiäisaamun messun graduaaliosana. Muissa tilanteissa virsi voidaan jättää pois.

Ahti Kuoriskoski: Viisi motettia raamatunteksteihin sekakuorolle (SKML 98)
Sillä nyt näemme kuin kuvastimesta Laskiaissunnuntain motetti: 1 Kor. 13:12–13
Kun Pyhä Henki tulee teihin Kristuksen taivaaseenastumisen päivän motetti: Ap.t. 1:8
Minä viheliäinen ihminen 11. Kolm. jälk. sunnuntain motetti: Room. 7:24–25
Puhu, Herra 12. Kolm. jälk. sunn. motetti: 1 Sam 3:9
Puhukaa keskenänne psalmeilla 14. Kolm. jälk. sunn. motetti: Ef. 5:19–20

Jatkossa Kirkkomusiikkiliiton toimiston yhteydessä ei ole paperinuottivarastoa, vaan nuotteihin voi tutustua verkossa. Nuotit voi ostaa valintansa mukaan tiedostona tai perinteiseen tapaan valmiiksi painetuna nuottina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *