Ehdota vuoden 2018 musiikkiryhmää

Vuoden musiikkiryhmä on Suomen Kirkkomusiikkiliitto ry:n myöntämä tunnustus kirkon musiikin piirissä tapahtuvasta ansiokkaasta musiikkityöstä. Tunnustus annetaan vuorovuosina lasten/nuorten tai aikuisten musiikkiryhmälle. Vuonna 2018 vuoden musiikkiryhmäksi nimetään aikuisten musiikkiryhmä.

Tee ehdotus vuoden musiikkiryhmäksi!
Kuka tahansa voi tehdä ehdotuksen vuoden musiikkiryhmästä. Lähetä ehdotuksesi, mielellään perustelujen kera 31.10.2017 mennessä: skml(at)skml.fi
Valinnan vuoden musiikkiryhmästä tekee Kirkkomusiikkiliiton hallitus.

Vuoden musiikkiryhmä on saanut nimityksestään runsaasti huomiota. SKML ry pyrkii järjestämään vuoden musiikkiryhmälle tilaisuuksia, joissa se pääsee esittelemään omaa toimintaansa. Nimitykseen kuuluu myös 500 euron rahapalkinto sekä 1 000 euron budjettivaraus, joka varataan vuoden musiikkiryhmän näkyvyyden edistämiseen ja yhteistoimintaan.

Vuoden 2018 musiikkiryhmää valittaessa perusteita ovat:

  • Aktiivinen, innostava ja ennakkoluuloton toiminta kirkkomusiikin parissa

sekä vuoden 2018 toiminnan painopistealueiden mukaisesti:

  • Kirkkomusiikin monipuolisuuden tukeminen: Eri ikäryhmien, kokoonpanojen ja musiikkityylien huomioiminen
  • Kirkkomusiikin kulttuurisen sosiaalityön elementtien esilletuominen

Mitä on kulttuurinen sosiaalityö?

Kirkkomusiikkitoiminnassa korostuu taiteellisten arvojen rinnalla myös kulttuurinen sosiaalityö. Kirkkomusiikkitoiminta voi olla väline myös ei-musiikillisten tavoitteiden saavuttamiseen, esimerkiksi ihmisten yhteisöllisyyden lisäämiseen, kirkon toiminnan tutuksi tekemiseen tai sisällöltään mielekkään elämän rakentamiseen. Kirkkomusiikkitoiminnassa on tilaa kaikille omista taidoista tai sosioekonomisesta asemasta riippumatta.

Lähetä ehdotuksesi vuoden musiikkiryhmäksi, mielellään perustelujen kera 31.10.2017 mennessä: skml(at)skml.fi

Vuoden musiikkiryhmä 2017 on lapsikuoro Solina Seinäjoelta

Vuonna 2017 vuoden musiikkiryhmä -tunnustus haluttiin jakaa lapsi- tai nuorisokuorolle.

Seinäjoen seurakunnan lapsikuoro Solina on kasvanut kymmenessä vuodessa ilmiöksi, joka kokoaa joka viikko lähes kaksisataa lasta laulamaan. Perinteisen kuoroharjoituksen sijaan Solina-kuoron harjoitus muistuttaa suurta, yhteisöllistä laulutilaisuutta, jossa musiikin riemu on keskiössä. Solina-kuorolaiset ovat pääsääntöisesti alakouluikäisiä. Yläkouluikäiset nuoret voivat jäädä toimimaan kuoron avustajina erilaisissa vastuutehtävissä ja heidän merkityksensä kuoron pyörittämiselle on aivan keskeinen.

Solina-kuorolle valinta vuoden musiikkikokoonpanoksi tarkoittaa 1000 euron rahapalkintoa sekä kuoron toimintaa esittelevän videon tekoa. Video sai ensiesityksensä Helsingin Senaatintorilla, Kirkon musiikkijuhlilla toukokuussa 2017. Seinäjoella järjestetään Kirkkomusiikkiliiton valtakunnallinen lapsikuorotapahtuma 10.-11.2.2018.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart